eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Rács mögött Don Hugo

Négyórás tűzharc után elfogták Kolumbia egyik legnagyobb hatalmú feltételezett drogbáróját.

Eugenio Montoya ellen, akit a hatóságok hétfőn mutattak be Bogotában az újságíróknak, már évek óta nemzetközi körözés volt érvényben.

A Don Hugo néven emlegetett drogbárót azzal gyanúsítják, hogy egyik vezetője a Norte del Valle kábítószer-kartellnek, amelyet az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a leghatalmasabb és legerőszakosabb kolumbiai kábítószer-kereskedő szervezetnek tekint.

Felemelkedésük az 1990-es évekre tehető, miután felszámolták a két legnagyobb riválist, a medellini és a cali kartellt.

Jelenlegi becslések szerint ez a szervezet szállítja az Egyesült Államokba bejuttatott évi több mint 550 tonna kokain 30 százalékát.

Az amerikai drogellenes hatóságok évek óta vadásznak Montoyára és fivérére, Diegóra. Kettejükért 5 millió dollárt ajánlottak fel.

Don Diego szerepel az FBI-nak a világ legveszedelmesebb körözött bűnözőinek 10-es listáján is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×