eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A marihuána mindent visz

Az Egyesült Államokban az indiai kender a legkelendőbb termény. Többet értékesítenek belőle, mint a kukoricából - derült ki egy tanulmányból, amelyet olyan lobbisták tettek közzé, akik a kábítószer-fogyasztás jogi szabályozását átalakítását követelik.

A marihuána a legértékesebb termény az Egyesült Államokban. A termelők nagyobb hasznot remélnek tőle, mint a kukoricától.

Az elmúlt 25 évben a becslések szerint tízszeresére emelkedett a növény termesztése. Tizenkét államban ez a vezető termény, 39-ben pedig az első ötben szerepel.

Nagyobb mennyiségben állítják elő, mint a pamutot Alabamában, mint a gyümölcsöket és zöldségeket Kaliforniában, és a mogyorót Georgiában. Többet termesztenek belőle, mint Észak- és Dél-Karolinában a dohányból.

A marihuána készítmények először az 50-es és a 60-as években váltak igen kedveltté, de mostanában is igen népszerűek a fiatalok körében, főleg, mivel alkoholt 21 éves korukig nem kaphatnak.

Az Egyesült Államokban szerény becslések szerint évente 35 milliárd dollárt költenek a szerre. Míg a legnagyobb mennyiségben termelt legális termény, a kukorica forgalma is csak 23 milliárd dollárt tesz ki.

Bár már a 80-as évek végén is úgynevezett zéró toleranciát hirdetett a kormány, azaz semmilyen engedményt nem adott azoknak, akik illegális tudatmódosító szerekkel foglalkoztak, a fogyasztást mindez nem csökkentette. Sokak szerint a kabinet drogmegelőzési programja megbukott.

Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×