eur:
395.37
usd:
365.96
bux:
73974.91
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Válságos állapotban a képviselő, változhat a politika

Szakértők szerint az Egyesült Államokban a Demokrata Párt elveszítheti a novemberi választások után a szenátusban elért 51-49 arányú többségét Tim Johnson dél-dakotai szenátor betegsége miatt.

A hatvanéves demokrata politikus - orvosának közlése szerint - válságos állapotban van agyműtétje után.

A dél-dakotai jogszabályok szerint a kormányzónak kell helyettest kineveznie, ha valaki nem tud megjelenni a szenátus alakuló ülésén.

Ha a jelenlegi republikánus kormányzó nem demokrata párti szenátort nevez ki Tim Johnson helyére, akkor szavazategyenlőség alakulhat ki, ebben az esetben pedig a szenátus elnöke, vagyis Dick Cheney republikánus alelnök szavazata dönt.

Tim Johnsont csütörtökön vitték kórházba, miután agyvérzést kapott. Orvosának legutóbbi közlése szerint a szenátort megműtötték, jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

Arról, hogy mikorra várható felépülése, illetve hogy szükség van-e újabb operációra, egyelőre semmit nem közöltek.

Magyarics Tamás szakértő az InfoRádióban ezzel kapcsolatban azt mondta: ha ez utóbbi forgatókönyv valósul meg, akkor nem lesz esély arra, hogy változzon az amerikai külpolitika.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×