eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Újabb magyarverés Szlovákiában?

Megvertek szombaton egy 19 éves fiatalembert a szlovákiai Diószegen, állítása szerint azért, mert magyarul beszélt - jelentették hétfőn szlovák televízióadók. A rendőrség nem erősítette meg, hogy etnikai indíttatású támadás történt, az ügyben rendbontás címén indult eljárás.

Az áldozat elmondása szerint, miután magyar nyelven elbúcsúzott barátnőjétől, hat részeg férfi odament hozzá, és először sértegette, majd megtámadta.

A támadók megkérdezték tőle, tudja-e, hogy hol lakik Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt vezetője, ezután ütlegelni kezdték. A fiatalember mellkasi sérüléseket szenvedett.

Az STV televízió beszámolója szerint a támadók és a fiatalember évek óta ismerik egymást. A támadók a kihallgatás során tagadták, hogy etnikai okokból támadták meg a magyarul beszélő fiatalt.

"Bűnügyi eljárást indítottunk a közrend megzavarása miatt. A nyomozás során nem derült fény arra, hogy etnikai szélsőségesség áll a cselekedet mögött" - közölte Martina Kredatusova, a diószegi rendőrség szóvivője.

Ha a bűncselekmény garázdálkodásnak minősül, akkor az elkövetők két év szabadságvesztésre ítélhetők, ha azonban a magyarellenes indíték bizonyítást nyerne, a bűncselekményért a bíróság kettőtől hét évig terjedő büntetést is kiszabhat az elkövetőkre.

Közben a sértett orvoshoz fordult. Jelenleg mellkasi sérüléssel és feldagadt orral a galántai kórházban fekszik, kezelőorvosa szerint három hétig kell a kórházban maradnia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×