eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Elfogták a halálosztagok vezetőit

Az iraki biztonsági erők őrizetbe vették a síita halálosztagok két feltételezett vezetőjét egy bagdadi rajtaütés során - jelentették be az iraki amerikai erők.

A vasárnap elfogott két férfi három bagdadi negyedben irányította halálosztagok működését, köztük Dúrában, amelyben különösen sok erőszakos cselekmény történt.

Az egyik vezető lelkén szárad számos olyan kínzás, amelyet egy síita mecsetben követtek el - olvasható az amerikai katonai közleményben.

A férfiakat Rasíd negyed egyik házában fogták el az iraki biztonsági erők amerikai tanácsadók segítségével.

A hatóságok szerint a halálosztagok tettei táplálják a felekezetek közötti gyűlölködést és erőszakot az országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×