eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Agyhártyagyulladást okoztak a csigák

Csaknem negyvenen kaptak agyhártyagyulladást Pekingben azt követően, hogy nyers vagy félig nyers csigákat fogyasztottak.

Az áldozatok mintegy fele egy szecsuáni étteremláncban evett abból az ételből, amelyet nagy méretű, fekete csigákból készítettek, amely igen népszerű eledel a kínai nagyvárosokban.

A megbetegedettek az úgynevezett amazóniai csigában élősködő fonalféreg miatt fertőződtek meg.

Az agyhártyagyulladás mellett a csigák más módon is gondot okoznak az ázsiai országban: az amazóniai csigák felelősek több mint 160 ezer hektárnyi rizsföldön a termés elpusztulásáért az ország délkeleti részén fekvő Kuanghszi Csuang autonóm területen.

A csigainváziót a szakértők szerint a nyári tájfunok miatt kialakuló esős idő okozta, amely kedvező körülményeket teremtett a puhatestűek elszaporodásához.

Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×