eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Nincs munkája? Építsen repülőt!

Csaknem félezer állás betöltetlen Európa legnagyobb repülőgépgyárában. Az Airbushoz folyamatosan érkeznek a megrendelések, ezeknek azonban a hamburgi vállalat csak akkor tud eleget tenni, ha év végére sikerül munkába állítani csaknem 500 mérnököt.

Az év elején még 1250 állás volt betöltetlen az Airbusnál, de időközben sikerült csaknem 500 új alkalmazottat találni. Így is több száz munkahelyre várnak még jelentkezőket, és ezek között legalább 350 helyre szakképzett mérnököt vennének fel.

Eddig azonban nincs túl nagy tülekedés a jól fizetett állásokért, ezért a vállalat a kiterjesztette a keresést az Európai Unió egész területére.

Szívesen várnak pályakezdőket is, sőt, az 50 év feletti tapasztalt munkavállalókat sem utasítják el. Alapfeltétel azonban a jó angolnyelvtudás, mert a munkafolyamatok szaknyelve az angol.

A repülőgépgyárban jelenleg havonta mintegy 30 utasszállítót szerelnek össze, de remélik, hogy ha az Airbus teljes kapacitással dolgozhat, fokozhatják a termelést ütemét.

A vezető európai és távol-keleti légitársaságok részben az Airbus, részben pedig az amerikai Boingnál rendelik utasszállítóikat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×