INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Szerbia a csatlakozási tárgyalások megszakítására számít

Infostart / InfoRádió
Elképzelhető, hogy az Európai Unió szerdán már nem folytatja a csatlakozási tárgyalásokat Szerbiával. Már minden határidő lejárt Ratko Mladic tábornok kiadására, a háborús bűnökkel vádolt volt katonai vezető azonban még mindig nincs Hágában.

Annak ellenére, hogy az elmúlt napokban 130 olyan embert azonosítottak és hallgattak ki, akiknek részük volt Mladic bujtatásában, még a jele sem tapasztalható annak, hogy letartóztatnák a tábornokot - mondta az InfoRádió újvidéki tudósítója.

Rossz nyelvek szerint a hatóságok már szinte mindent tudnak a tábornokról, csak azt nem, hogy hol majálisozott május 1-jén.

A háborús bűnökkel vádolt szerb katonai vezető kiadásának határideje április 30-án járt le. A szerb illetékesek most arra számítanak, hogy szerdán már nem is folytathatják az Európai Unióval a csatlakozási tárgyalásokat.

A tábornok arra sem reagált, amikor a kormánytagok szólították fel, hogy adja fel magát, mert ezzel a szerb népet szolgálná.

Ratko Mladicot azzal vádolják, hogy ő szervezte meg azt a boszniai tömegmészárlást, amelynek során két nap alatt csaknem nyolcezer bosnyák muzulmánt öltek meg, és temettek tömegsírba. A tábornok több mint hét éve bujkál.


A címlapról ajánljuk