eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Bozóttűz az Egyesült Államokban

Öt halálos áldozatot követelt, és több mint száz leégett lakóházat hagyott maga után a Texas és Oklahoma államokban pusztító bozóttűz.

A Dallastól 240 kilométerre, nyugatra fekvő Cross Plains településen volt a legsúlyosabb helyzet, ahol két otthonában rekedt idős nő vesztette életét, és mintegy ötven ház, valamint a város temploma vált a lángok martalékává.

Texasban két további áldozata volt a tűzvésznek, míg az ötödik áldozat Oklahoma államban veszette életét, ahol összesen mintegy 50 lakóház dőlt romba.

A hatóságok szerint több helyen nem tartották be a tűzgyújtási tilalmat, de eldobott cigaretták és a tűzijátékok is okozhatták a bozóttüzet.

Nem csak ebben a két államban akadt dolguk a tűzoltóknak: a kaliforniai Anaheimben található Disneyland szórakoztató park egyik szállodájából 2.300 embert kellett kimenekíteni, amikor az épület előcsarnokában kigyulladt a karácsonyfa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Történelmi jelentőségű bírósági döntések születtek Európában: nincs mese, meg kell fizetni az energiaátmenet árát

Történelmi jelentőségű bírósági döntések születtek Európában: nincs mese, meg kell fizetni az energiaátmenet árát

Két történelmi jelentőségű bírósági ítélet is született az elmúlt időszakban a klímavédelem ügyében, amelyek alapján szerzőnk azt sürgeti, hogy az energetikában is előremutató modellt kell felépíteni, és "invesztálni kell többek között az energia megtermelését, szállítását / tárolását és elosztását végző rendszerekbe is". Előrebocsátja: "Ez sajnos azt is jelenti, hogy az EU lakosainak meg kell fizetnie technológiai átmenet árát. Aki korábban ébredt, annak kicsit kevesebbet, aki még kótyagos a szunditól azoknak többet. Egy biztos: most utólag, egy összegben sokkal fájóbb lesz, mint lett volna apránként, az össznépi házimozi-bulik, vagy új és folytatódó környezetszennyező beruházások támogatása helyett."

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×