eur:
393.08
usd:
355.08
bux:
73076.75
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
Hungarian forint money, Woman clutching a handful of banknotes, Large denominations, Inflation and financial situation in Hungary
Nyitókép: Andrzej Rostek/Getty Images

Elképesztő a különbség az ország legjobban és legrosszabbul kereső része közt

Van olyan budapesti kerület, ahol az átlagkereset a két és félszerese a legrosszabbul kereső járás átlagánál.

Közzétett a Telex Választási Földrajz egy interaktív térképet, ami járásokra bontva bemutatja az országos átlagkereseteket, valamint a fővárosi kerületekét.

Járási szinten a Budakeszi járásban keresnek a legtöbbet az ott élők bruttó 889 ezer forinttal, ezzel szemben a legalacsonyabb a Cigándi járásban az átlag bruttó 389 ezer forinttal.

A térképen látszik, hogy az ország keleti és délnyugati vidékein a legalacsonyabb az átlagkereset, és Budapest agglomerációjában lehet a legtöbb pénzt keresni. Emellett egy-egy járást feljebb tud húzni egy nagyvállalat, ahogy azt az atomerőmű teszi a Paksi járással.

Budapesten a II. kerület lakosainak jövedelme a legnagyobb, itt 1,077 millió forint az átlagos bruttó bér. Ezt követi a XII. kerület bruttó 1,057 millió forinttal. A fővárosi lista végén Csepel található átlag 683 ezer forinttal, de hátul található még a X. és XV. kerület is az átlagos bruttó 700 ezer forintos keresettel.

Címlapról ajánljuk
Balogh Tamás: olyasmi történt a Bayesian katasztrófájánál, ami elvben nem történhetett volna meg

Balogh Tamás: olyasmi történt a Bayesian katasztrófájánál, ami elvben nem történhetett volna meg

A Szicília partjainál szerencsétlenül járt luxusjacht, a Bayesian tragédiájának okairól – a fedélzeti nyílások vízáteresztőképességéről, az esetleges időjárási jelenségek hatásáról, a horgonyfelvonás kérdésének összetettségéről –, valamint a hajó jelenlegi állapotáról, a búvárok munkájának részleteiről, a kiemelésről is beszélt Balogh Tamás műemlékvédelmi szakjogász, hajóroncskutató, hajózástörténeti szakíró, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Új nemzetbiztonsági stratégiát fogadott el az osztrák kormány - Gyökeresen megváltozott Oroszország megítélése

Alig egy hónappal a szeptember végi parlamenti választások előtt régi adósságát törlesztette a Karl Nehammer kancellár vezette, a konzervatív Osztrák Néppártból (ÖVP) és a Zöld Pártból álló koalíciós kormány. Az ORF közszolgálati médium beszámolója szerint a kabinet elfogadta a több mint ötven oldalas új nemzetbiztonsági stratégia tervezetét, amelyet haladéktalanul a parlament elé terjesztenek. Az új stratégia középpontjában az ukrajnai orosz háború következményeivel való szembenézés és ettől elválaszthatatlanul semleges országként a NATO-val való együttműködés erősítése szerepel.
VIDEÓ
Nagy pofont adtak a magyar lakossági állampapíroknak – Érdemes még ezekbe fektetni?

Nagy pofont adtak a magyar lakossági állampapíroknak – Érdemes még ezekbe fektetni?

Egynél meglépték, követte a többi is: a FixMÁP után a Bónusz Magyar Állampapír, a Kincstári Takarékjegy, valamint az éppen a nyáron megújult MÁP Plusz is áldozatául esett a kötvénypiaci hozamcsökkenésnek. Az Államadósság Kezelő Központ úgy tűnik, igyekszik csökkenteni a lakossági befektetők intézményi szereplőkkel szembeni kamatelőnyét az állami kamatkiadások lefaragása érdekében. Mostani cikkünkben körbejárjuk, hogy ilyen kamatkörnyezetben pár hónapra, illetve 1-5 évre melyik állampapír hozza most a legjobb hozamot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 29. 13:20
2024. augusztus 29. 11:52
×
×
×
×