eur:
396.36
usd:
369.68
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Close up of a womans hand paying with her smartphone in a cafe, scan and pay a bill on a card machine making a quick and easy contactless payment. NFC technology, tap and go concept
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Újabb olcsó mobil jön a hazai piacra

Eddig Afrikában terjeszkedtek.

Új, korábban kifejezetten fejlődő piacokra fókuszáló, ennek megfelelően nyomott áron értékesített készülékeiről ismert mobilgyártó jelenik meg rövidesen a magyar piacon. A kínai Tecno Mobile eladási sorrendben a világ jelenleg negyedik legnagyobb gyártójának számító, több márkát is összefogó Transsionhoz tartozik, mely a nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részeként nyitott az újabb, kelet-európai piacok felé - írja a hwsw.hu.

A Tecno Mobile története egészen 2006-ig nyúlik vissza, amikor a cégcsoport még a nagy okostelefon bumm előtt megkezdte felépíteni jelenlétét Afrikában. A folyamat olyannyira jól sikerült, hogy 2010-re az afrikai mobilpiacon eladásait tekintve már a harmadik legnagyobb szereplőnek számított a cég, mostanra pedig a Tecno-ból később kifejlődő Transsion csoport a teljes piac csaknem felét tudhatja magáénak.

A vállalat növekedési stratégiáját eleinte a nagy populációjú, de alacsony vásárlóerővel bíró országokban való értékesítés jelentette, így az afrikai országok mellett az egyik legfontosabb célpiac India volt.

A kínálatban az alsó-középkategóriás és középkategóriás Pova, Spark, Camon és Phamtom modellek mellett ott vannak az 5G-s, hajlítható kijelzős példányok (Phantom V Flip, Phantom V Fold) is - írja a portál. A Tecno okostelefonok júniustól érhetők el az eMagnál, az Alza-nál, a Euronicsnál valamint a Media Markt és az Auchan kínálatában.

Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×