eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyomtatott Magyar Állampapír Plusz a belvárosi 5-ös számú postán 2019. november 28-án.A november eleje óta megvásárolható nyomtatott Magyar Állampapír Plusz 5 éves futamidejű, névre szóló, nyomdai úton 10.000, 50.000, 100.000, 500.000, 1.000.000, 2.000.000 forintos címletekben előállított, fix, sávos kamatozású lakossági állampapír.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kihagyta? – volt népszerűbb befektetés az állampapíroknál

Szeptemberben már a 22 ezermilliárd forintnyi pénz tartottak az emberek különböző értékpapírokban.

Szeptemberben 403 milliárd forinttal nőtt a háztartások különböző hazai kibocsátású pénzügyi eszközökben tartott összvagyona, amely ezzel már súrolja a 22 ezermilliárd forintot a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adatai szerint.

A vg.hu azt számolta ki, hogy ezen belül hogyan oszlottak el a befektetések.

Kilenc hónap alatt 3690 milliárd forintnyi lakossági megtakarítás vándorolt állampapírba és egyéb kötvényekbe, a pesti tőzsdén jegyzett hazai vállalatok részvényeibe és befektetési alapokba. Ez az összeg több mint kétszer akkora, mint amennyit tavaly egész évben lekötöttek ilyen eszközökben a magyar kisbefektetők.

Az első őszi hónapban ezen túlmenően a hozamokra is lehetett támaszkodni,

a piaci árfolyamok 120 milliárd forinttal növelték a befektetések értékét.

A szeptemberi bővüléssel együtt immár kerek egy év óta hódít meg újabb csúcsot a lakosság kezében lévő értékpapírvagyon.

A lakossági értékpapírpiacon favoritnak számító állampapírt ezúttal beelőzték a befektetési alapkezelők, akiknél 150 milliárd forintot fektettek be a háztartások, míg az államadósság finanszírozásába „csupán” 101 milliárd forinttal szálltak be szeptemberben – állapítja meg a lap.

A lakosság befektetési alapokban tartott összvagyona így bő 3 százalékkal minden korábbinál magasabbra, 7967 milliárd forintra ugrott.

Közben szeptember végére átlépte a 12 ezermilliárd forintot a hazai háztartások állampapírvagyona, korábban még soha nem járult hozzá a lakosság ennyivel az államadósság finanszírozásához.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×