eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Varga Mihály pénzügyminiszter a 2024-es költségvetési törvényjavaslatról és annak tárgyalási rendjéről tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2023. május 30-án. A jövő évi büdzsé fókuszában a rezsivédelem és a honvédelem megerősítése áll.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Békülne az amerikaiakkal a Pénzügyminisztérium

Magyarország nyitott egy új magyar-amerikai megállapodásra a kettős adóztatás elkerüléséről.

A magyar kormány célja, hogy az adófizetők számára biztonságos és versenyképes gazdasági környezetet biztosítson, ezért az amerikai-magyar adóügyi együttműködés erősítésére törekszik - emelte ki Varga Mihály az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács ülése után. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a korábbi egyezmény amerikai fél általi felmondásának következményei mindkét ország számára kedvezőtlenek.

A két ország kapcsolatáról szólva Varga Mihály elmondta: az Egyesült Államok az Európai Unión kívüli legnagyobb befektető Magyarországon, részesedése a teljes befektetési állományból megközelíti a 9%-ot. Hozzátette: magyar kormány eddig 94 vállalattal kötött stratégiai együttműködési megállapodást, amelyből 14 egyesült államokbeli. Emellett

1700 amerikai cég mintegy 107 ezer embert foglalkoztat,

a kétoldalú áruforgalom 2022-ben 7,1-ről 8,3 milliárd dollárra, azaz 16%-kal nőtt, ezzel pedig megdőlt a kétoldalú kereskedelmi forgalom rekordja – fűzte hozzá Varga Mihály.

A 2016-ban New York-ban alakult Amerikai-Magyar Üzleti Tanács idén USA-Magyarország Gazdasági Csúcstalálkozót szervezett, amelynek célja, hogy a meglévő befektetők mellett új befektetőket hozzanak hazánkba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×