eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Különböző névértékű Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) a budapesti Mammut postán 2019. november 4-én. Ezen a napon a Magyar Posta Zrt. megkezdte a MÁP Plusz értékesítését nyomtatott formában. A nyomdai állampapír hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig vásárolható meg közel 2200 postai szolgáltató helyen.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kötelező levelet kap majd a bankjától, hogy mennyit nyert volna, ha...

Tájékoztatniuk kell a bankoknak az ügyfeleiket arról, hogy mekkora hozamot értek volna el, ha állampírban tartják a pénzüket.

Ahogy arról már beszámoltunk, a szerda esti Magyar Közlönyben több változás is megjelent. A többi között az is, hogy a meglévő 15 százalékos kamatadón túl 13 százalékos szociális hozzájárulást (szocho) is kötelező lesz fizetni július 1-je után, az akkortól keletkező kamatok, továbbá az újonnan vásárolt értékpapírok árfolyamnyeresége után.

A dokumentumban benne van az is, hogy a bankoknak figyelemfelhívó értesítést kell küldeniük ügyfeleiknek arról, hogy mennyi kamatot érhettek volna el, ha állampapírban tartják a pénzüket. A Portfolio összefoglalója szerint ebben a hitelintézet számítással, áttekinthető táblázatos formában kell bemutassa, hogy a meghatározott referencia-időszakban mekkora hozamot érhetett el, aki 100 000 forintért, 500 000 forintért és 1 000 000 forintért a magyar állam által kibocsátott, magánszemélyek által is megvásárolható állampapírt vett vagy jegyzett és folyamatosan tartott.

A figyelemfelhívó értesítésben a 2022. október 1-jén a legutoljára kibocsátott és vásárolható vagy jegyezhető Diszkont Kincstárjegy, a lakossági állampapírok vonatkozásában a Kincstári Takarékjegy és Bónusz Magyar Állampapír állampapírok közül állampapírtípusonként legalább egy állampapírba történő befektetéssel elérhető hozam bemutatása szükséges.

A hitelintézet a figyelemfelhívás során az említett összegek esetében a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján kell bemutatni, hogy mekkora kamatot érhetett volna el az ügyfél ezekkel a forintbetétekkel.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×