eur:
387.54
usd:
364.19
bux:
55944.28
2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
Különböző névértékű Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) a budapesti Mammut postán 2019. november 4-én. Ezen a napon a Magyar Posta Zrt. megkezdte a MÁP Plusz értékesítését nyomtatott formában. A nyomdai állampapír hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig vásárolható meg közel 2200 postai szolgáltató helyen.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kötelező levelet kap majd a bankjától, hogy mennyit nyert volna, ha...

Tájékoztatniuk kell a bankoknak az ügyfeleiket arról, hogy mekkora hozamot értek volna el, ha állampírban tartják a pénzüket.

Ahogy arról már beszámoltunk, a szerda esti Magyar Közlönyben több változás is megjelent. A többi között az is, hogy a meglévő 15 százalékos kamatadón túl 13 százalékos szociális hozzájárulást (szocho) is kötelező lesz fizetni július 1-je után, az akkortól keletkező kamatok, továbbá az újonnan vásárolt értékpapírok árfolyamnyeresége után.

A dokumentumban benne van az is, hogy a bankoknak figyelemfelhívó értesítést kell küldeniük ügyfeleiknek arról, hogy mennyi kamatot érhettek volna el, ha állampapírban tartják a pénzüket. A Portfolio összefoglalója szerint ebben a hitelintézet számítással, áttekinthető táblázatos formában kell bemutassa, hogy a meghatározott referencia-időszakban mekkora hozamot érhetett el, aki 100 000 forintért, 500 000 forintért és 1 000 000 forintért a magyar állam által kibocsátott, magánszemélyek által is megvásárolható állampapírt vett vagy jegyzett és folyamatosan tartott.

A figyelemfelhívó értesítésben a 2022. október 1-jén a legutoljára kibocsátott és vásárolható vagy jegyezhető Diszkont Kincstárjegy, a lakossági állampapírok vonatkozásában a Kincstári Takarékjegy és Bónusz Magyar Állampapír állampapírok közül állampapírtípusonként legalább egy állampapírba történő befektetéssel elérhető hozam bemutatása szükséges.

A hitelintézet a figyelemfelhívás során az említett összegek esetében a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján kell bemutatni, hogy mekkora kamatot érhetett volna el az ügyfél ezekkel a forintbetétekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.21. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×