eur:
382
usd:
354.15
bux:
58424.86
2023. december 8. péntek Mária
Vásárló az Aldi diszkontlánc I. kerületi, Mészáros utcai üzletében 2020. február 25-én. Továbbra is a részmunkaidős foglalkoztatási modellt alkalmazza az Aldi Magyarország, mert tapasztalataik szerint ez a legjobb megoldás a megfelelő létszámú munkaerő biztosítására. A diszkontlánc a februári adatok szerint mintegy 3800 dolgozót foglalkoztat 144 magyarországi üzletében és biatorbágyi központjában, de csak 10-20 százalékuk dolgozik teljes, heti 40 órás munkaidőben.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Aldi lett a legolcsóbb márciusban

A felmérést az Egyesült Királyságban végezték el. A német gyökerű diszkontlánc kosara 20 fonttal lett olcsóbb, mint a legdrágábbnak bizonyult Waitrose hálózaté, de csak 65 pennyvel végzett a Lidl előtt.

A Which? fogyasztói csoport az Aldit nevezte meg az Egyesült Királyság legolcsóbb szupermarketjének, 65 pennyvel megelőzve diszkont riválisát, a Lidlt egy átlagosnak nevezhető vásárlói kosár alapján - írja a privatbankar.hu.

A diszkontlánc már tizenegyedik hónapja tartja vezető pozícióját, és 17,34 fonttal olcsóbb volt, mint a Waitrose, amely továbbra is a legdrágább szupermarket.

A Which? számítása szerint egy kosárnyi élelmiszer és háztartási cikk árával végezte a tesztet és az Aldinál ez 69,99 fontba (mintegy 30 ezer forintba) került.

Az magyarországi Aldiról legutóbb akkor írtunk amikor kiderült, hogy akkor is elkérték személyi igazolványát az embereknek az alkoholvásárlásnál, ha egyértelmű, hogy elmúltak 18 évesek – írta a hvg.hu. Az áruházlánc nem tagadta a gyakorlatot: a kasszások elkérik a vásárlók azonosító okmányát, „a pénztáros a kassza rendszerébe begépeli a pontos születési dátumot, a szoftver pedig egy egyszerű kivonási műveletet végez a születési dátum és az aznapi dátum alapján”. Ezt azzal indokolták, hogy a dolgozóik munkáját akarják megkönnyíteni.

A teljes írást a cikkünk után találja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
A saját lábára állna Kijev, kudarcot vallott az oroszok hibrid háborúja – Ukrajnai háborús híreink pénteken

A saját lábára állna Kijev, kudarcot vallott az oroszok hibrid háborúja – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Ukrajna két amerikai vállalattal állapodott meg a számára létfontosságú 155 milliméteres tüzérségi lövedékek közös gyártásában – közölte csütörtökön Olekszandr Kamisin stratégiai iparágakért felelős ukrán miniszter. Oroszország szervezetten szállított közel-keleti és észak-afrikai migránsokat a finn határhoz, hogy ezzel a hibrid háborús taktikával próbálja meg destabilizálni a NATO-országot. Úgy tűnik azonban, a terv kudarcot vallott, a bevándorlók Oroszországban maradtak, ezért most a haderőbe akarják felvenni őket – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézet szerdai jelentése a BBC orosz szolgálata nyomán.  Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×