eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Az európaiak 90 százaléka ragaszkodik a legalább részbeni irodai munkához

Tízből hét ember pedig inkább üzletben vásárolna, min az interneten.

Egyebek közt ezek derültek, ki a CBRE globális ingatlantanácsadó cég legújabb jelentéséből, amelyet világszerte 20 000 ember megkérdezésével készítettek.

A kutatásból az is kiderült, hogy Európában a közeljövőben lakhelyet változtatni szándékozók 42 százaléka a városközponthoz közeli ingatlanban szeretne költözni. Az is kiderült, hogy a költözni szándékozók közel fele bérléssel tervez, ami további lehetőségeket kínál a Build-to-Rent fejlesztők és befektetők számára.

Munkakörnyezet

A világjárvány lecsengése után érezhető munkahelyi tendenciává vált az irodába való visszatérés. Európa-szerte a megkérdezettek 38 százaléka mondta azt, hogy újra teljes munkaidőben dolgozik az irodában. Az ideális jövőbeli munkarend kapcsán a megkérdezettek 90 százaléka nyilatkozta azt, hogy munkaidejének legalább egy részét a munkahelyén szeretné tölteni. Ez is jól mutatja, hogy az irodákra a jövőben is szükség lesz.

A munkahelyen töltött idő hosszát ugyanakkor nagyban befolyásolja a bejárással eltöltött idő – amit az európai válaszadók 67 százaléka megemlített –, valamint az iroda jó elhelyezkedése – ezt a megkérdezettek 54 százaléka találta fontosnak. Ez is azt bizonyítja, az elhelyezkedés egyaránt fontos tényező a befektetők és a bérlők számára is, amikor új ingatlanügyletet fontolgatnak.

Vásárlási szokások

Az elmúlt két évben az e-kereskedelem vezető szerepet játszott a fogyasztók vásárlási szokásaiban, ugyanakkor a fogyasztók nagyra becsülik az üzletben történő vásárlás élményét is. Az európai válaszadók 61 százaléka számára az üzletlátogatás elsődleges célja a termék megtekintése vagy kipróbálása.

A visszaküldések esetében a fogyasztók 43 százaléka mondta, hogy az online megrendelést inkább az üzletben adja le, mintsem postai úton visszaküldené. Mivel az e-kereskedelem költségei továbbra is emelkednek, a kiskereskedelem és logisztika többcsatornás rendszerének fenntartása kiemelkedő fontosságú.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×