eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

"A kormány az ársapkák kivezetésében érdekelt" - fontos dátumot közölt az agrárminiszter

Az árstopos termék iránt – eltérő mértékben – átlagosan 20-80 százalékkal nőtt a kereslet - mondta az agrárminiszter egy lapinterjúban.

Nagy István a napi.hu-nak adott interjúban arról beszél az ársapkák kapcsán, hogy az infláció csökkenhet az elkövetkezendő hónapokban. Az április 30-ai dátummal kapcsolatban (eddig hosszabbították meg az ársapkát) elmondta, "nem tervezik előrébb hozni a szabályozás kivezetését", és szerinte a piac is erre a dátumra készül.

Abban is biztos, hogy az ársapkák "nem rengették meg a kiskereskedelmet, ugyanakkor garantálták, hogy a legalacsonyabb jövedelműek is meg tudják vásárolni az alapvető élelmiszereket". Az ársapkák inflációs hatásáról úgy vélekedett, hogy "az árrögzítés nem okozott akkora bevételkiesést, ami indokolta volna az összes többi termék árának ilyen mértékű emelését".

Az esetleges nyerészkedéssel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy "a versenyhivatal kiemelten vizsgálja, hogy az üzletláncok tudatosan, összehangolva hajtottak-e végre szélsőséges mértékű áremelkedést". Mint mondta: "nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől".

Végül egyértelműsítette: "a kormány is az ársapkák kivezetésében érdekelt, de csak akkor, ha az infláció mérséklődik".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Szombat este az amerikai képviselőház széleskörű támogatással, a republikánus keményvonalasok ellenkezése ellenére elfogadott egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot, amely többek között Ukrajnának nyújt 60 milliárd dollár feletti támogatást, ma a támogatás felsőházi elfogadásának fontosságát hangsúlyozta az ukrán államfő. Eközben Oroszország újonnan kinevezett haditengerészeti főnöke, Alekszandr Mojszejev tengernagy részt vesz egy nagyszabású katonai konferencián a szövetséges Kínában, ahol egyetértési és együttműködési memorandumot írt alá a kínai haditengerészet parancsnokával. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×