eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Close-up of AI brain and network on dark background.
Nyitókép: Yuichiro Chino/Getty Images

Jobban harapnak erre a netezők, mint bármire valaha

A ChatGPT felhasználóinak száma már dinamikusabban növekedik, mint a TikToké.

A chatbotot csak december óta használhatja a nagyközönség, egyetlen hónap alatt azonban máris 57 millió felhasználót gyűjtött. A becslések szerint januárban már a 100 milliós határt is átléphette felhasználóinak száma - írja a CBS News.

A TikToknak a százmilliós bázis eléréséhez kilenc hónapra volt szüksége, míg az Instagram két és fél év alatt verbuvált ugyanennyi felhasználót. A Google Translate esetében 6,5 esztendőre volt szükség ugyanehhez.

"Ez a leggyorsabb fogyasztói növekedés, amelyet 100 millió havi aktív felhasználó elérésére láttam a pályafutásom ezen területét érintő ideje alatt. Rendkívül gyors a felfutás során" - mondta Lloyd Walmsley, a UBS részvényelemzője a CBS MoneyWatchnak.

Tanulóktól kezdve szakemberekig mindenki lelkesen teszteli, mire képes a ChatGPT:

a program megír egy esszét is, de stratégiai ötletelésben is felhasználható a segítsége.

Aggodalmakat is kelt ugyanakkor megjelenése abból a szempontból, hogy vajon milyen területeken válthatja ki az emberi munkaerőt.

"Kicsit ijesztő képességekkel rendelkezik. kérdés, ez milyen következményekkel járhat az alacsonyabb képzettségű dolgozók számára" - mondta Walmsley.

Ma napi 13 millió ember fordul a chatbothoz segítségért, kérdéses, hogy alakul ez a szám a következő hónapokban, amikor a hype alábbhagy.

Ronthat népszerűségén, hogy a versenytársak, köztük a Google is dolgoznak hasonló technológiákon, ám ezekkel nem sietnek annyira, mivel a cég reputációját ronthatná egy olyan chatbot, mely gyakran téved.

A ChatGPT jelenleg ingyenesen használható,

a fejlesztő OpenAI egy havi 20 dolláros, ChatGPT Plus nevű előfizetési rendszert is tesztel ugyanakkor, amely gyorsabb válaszokat nyújt és ha a szervert túlterhelik, előnyben részesíti a fizetős felhasználókat.

A UBS szerint a ChatGPT értéke jelenleg 1 trillió dolláros.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×