INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

chatgpt

chatbot

felhasználó

Close-up of AI brain and network on dark background.

Jobban harapnak erre a netezők, mint bármire valaha

Infostart

A ChatGPT felhasználóinak száma már dinamikusabban növekedik, mint a TikToké.

A chatbotot csak december óta használhatja a nagyközönség, egyetlen hónap alatt azonban máris 57 millió felhasználót gyűjtött. A becslések szerint januárban már a 100 milliós határt is átléphette felhasználóinak száma - írja a CBS News.

A TikToknak a százmilliós bázis eléréséhez kilenc hónapra volt szüksége, míg az Instagram két és fél év alatt verbuvált ugyanennyi felhasználót. A Google Translate esetében 6,5 esztendőre volt szükség ugyanehhez.

"Ez a leggyorsabb fogyasztói növekedés, amelyet 100 millió havi aktív felhasználó elérésére láttam a pályafutásom ezen területét érintő ideje alatt. Rendkívül gyors a felfutás során" - mondta Lloyd Walmsley, a UBS részvényelemzője a CBS MoneyWatchnak.

Tanulóktól kezdve szakemberekig mindenki lelkesen teszteli, mire képes a ChatGPT:

a program megír egy esszét is, de stratégiai ötletelésben is felhasználható a segítsége.

Aggodalmakat is kelt ugyanakkor megjelenése abból a szempontból, hogy vajon milyen területeken válthatja ki az emberi munkaerőt.

"Kicsit ijesztő képességekkel rendelkezik. kérdés, ez milyen következményekkel járhat az alacsonyabb képzettségű dolgozók számára" - mondta Walmsley.

Ma napi 13 millió ember fordul a chatbothoz segítségért, kérdéses, hogy alakul ez a szám a következő hónapokban, amikor a hype alábbhagy.

Ronthat népszerűségén, hogy a versenytársak, köztük a Google is dolgoznak hasonló technológiákon, ám ezekkel nem sietnek annyira, mivel a cég reputációját ronthatná egy olyan chatbot, mely gyakran téved.

A ChatGPT jelenleg ingyenesen használható,

a fejlesztő OpenAI egy havi 20 dolláros, ChatGPT Plus nevű előfizetési rendszert is tesztel ugyanakkor, amely gyorsabb válaszokat nyújt és ha a szervert túlterhelik, előnyben részesíti a fizetős felhasználókat.

A UBS szerint a ChatGPT értéke jelenleg 1 trillió dolláros.

Nyitókép: Yuichiro Chino/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018