eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Rishi Sunak új brit miniszterelnök beszédet mond a londoni kormányfői rezidencia, a Downing Street 10. előtt 2022. október 25-én. Rishi Sunakot, brit Konzervatív Párt új vezetőjét III. Károly király hivatalosan megbízta a kormányalakítással ezen a napon.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Brit államadósság: hamarosan nagyon nagy baj lesz ebből

Minden jóslatot felülmúlnak a számok, egy év alatt háromszoros lett a mínusz.

Adósságspirálba evickél az Egyesült Királyság, mivel emelkednek az adósságkamatok és az energiaársokk elleni védekezés léket vert a költségvetésbe - derül ki a Portfolio.hu Bloombergre támaszkodó összeállításából.

A decemberi költségvetési hiány háromszorosa volt az egy évvel korábbinak (11 milliárd font helyett csaknem 30) úgy, hogy a szakértők legfeljebb másfélszeres emelkedést jósoltak.

Az infláció közben évtizedes csúcson, a várható recesszió mentén pedig csökkenni fognak az adóbevételek, amelyek szintén növelik a hiányt, hab a tortán, hogy az életszínvonal-válság intézkedései sem segítenek.

A hiány az év első kilenc hónapjában 128,1 milliárd font volt - 5 milliárd fonttal több, mint egy évvel korábban.

Az államadósság 2200 milliárd forintot tett ki, ami a bruttó hazai termék mintegy 88 százaléka.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×