eur:
370.15
usd:
344.96
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
Védőruházatot viselő munkás a sanghaji tőzsde kijelzője előtt 2020. február 3-án. A kínai tőzsdéken jegyzett vállalatok piaci tőkeértéke 393 milliárd dollárral csökkent január 23. óta. Közel öt éve nem volt ilyen rossz napja a kínai tőzsdéknek mint ezen a napon, amikor a tüdőgyulladás-járvány miatt meghosszabbított holdújévi ünnepek után újraindult a kereskedés.
Nyitókép: MTI/AP

Rejtélyes képernyőfotó robbantotta fel a kínai tőzsdét

Két nap, 450 milliárd dollár plusz az újranyitás "hírére".

Kína Covid utáni újranyitásáról jelent meg és terjedt el szélsebesen a világhálón egy képernyőfotó, ennek nyomán pedig száguldani kezdett a kínai tőzsde - írja a Portfolio.

Mint a portál a Bloomberg beszámolója alapján írja, hétfőn este kezdett terjedni különféle csetcsoportokban egy kép, amelyen újranyitási lépések szerepeltek, ám azokat nem erősítette meg senki.

A képernyőfotón olvasható szövegben az áll, hogy Wang Hu-ning, a politikai bizottság hét tagjának egyike koronavírus-szakértőkkel tartott egyeztetést Hszi Csin-ping elnök kérésére, és a találkozón arról volt szó, miként nyit ki a gazdaság teljesen márciusra.

A tőzsdei vállalatok piaci kapitalizációja 450 milliárd dollárral emelkedett két nap alatt.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

A hétvégén Joe Biden elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök megállapodásra jutott az amerikai adósságplafon kérdésében, azonban a történetnek ezzel még nincs vége - republikánus törvényhozók egy csoportja hétfőn közölte, hogy ellenezni fogják megállapodást, így továbbra is maradt egy bizonytalansági faktor az egyenletben. Ezzel párhuzamosan az európai tőzsdéken sem látszott öröm a megállapodás kapcsán, így eleinte óvatos és lefelé mutató mozgások voltak a kontinensen, a nap végére pedig alaposan elromlott a hangulat, a legnagyobb esést a brit tőzsdén láthattuk a vezető börzék közül. Az olajár is nagyot esik ma elsősorban a hétvégén megrendezésre kerülő OPEC+ ülésre készülve, de az amerikai adósságplafon-vita körüli bizonytalanságnak is van hatása az árfolyam alakulására. A tengerentúli tőzsdéken hamar elfogyott a kezdeti lendület, kisebb esést láthatunk most.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×