eur:
394.24
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Hszi Csin-ping kínai elnököt köszöntő emberek kínai zászlókat lengetnek Hongkongban 2022. július 1-jén. Hszi Csin-pin John Lee új hongkongi kormányzó beiktatási ünnepségére érkezett Hongkongba. A brit koronagyarmat 1997-ben július 1-jén került vissza különleges közigazgatási övezetként Kína fennhatósága alá.
Nyitókép: Hongkong, 2022. július 1.

Most lett elege Kínának a Covid-zárlatból

Enyhítéseket jelentett be a Kommunista Párt. Rövidül a karanténidő, szabad(abb) az utazás.

A Kínai Kommunista Párt enyhítéseket jelentett be pénteken a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályozások egy részével kapcsolatban, egyebek között rövidítik a karantén idejét és enyhítettek a belföldi és külföldi utazásokra vonatkozó rendelkezéseken.

Az enyhítések nyomán a légitársaságoknak nem kell büntetést fizetniük fertőzött személy utas szállítása esetén, valamint rövidítenek a belföldi utazásokat érintő karanténidőn is.

Kurtítanak a kontaktkövetésen is,

a másodlagos kontaktszemélyeket már nem azonosítják a hatóságok.

Visszavonták emellett azt a rendelkezést is, amely kimondja a nemzetközi járatok törlését minden olyan esetben, amikor fertőzött személyt találnak a repülőgépeken, az utasoknak pedig immár elég lesz az utazás előtti 48 órában 1 Covid-tesztet végezniük a korábban előírt 2 helyett.

A most elfogadott lazítások - amelyeket a kínai közegészségügyi bizottság honlapján is közzétettek - a párt új vezetőségének megválasztását követően bejelentett első húsz intézkedések között vannak.

A bizottság emellett bejelentette, felgyorsítják az oltási kampányokat, különös tekintettel az idősekre, valamint leszögezték: azon igyekeznek, hogy a járványügyi rendelkezések lakosságra gyakorolt hatását minimalizálják.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megkönnyítsék a vállalatok és ipari parkok logisztikáját, ha fertőzötteket azonosítanak, a fontos cégeket pedig nem lehet önkényesen a termelés megszakítására utasítani - tették hozzá.

Az ázsiai ország északkeleti részében a héten zavargások törtek ki a koronavírus-fertőzések megnövekedett száma miatt bevezetett újabb karanténintézkedések nyomán, Santung tartomány hatósága pedig azt közölte, hogy többeket letartóztattak.

Múlt héten a kelet-kínai Csengcsou városában kezdett növekedni a fertőzöttek száma. Emiatt a tízmilliós város azon ipari negyedét is lezárták, ahol az Apple cég iPhone-jait gyártják. A térségben kihirdetett

egyhetes lezárás hallatán az ott dolgozók a kerítéseken átmászva, autópályák mentén gyalogolva hagyták el a gyárat, hogy elkerüljék a karanténközpontba történő áthelyezést,

ahol erősen korlátozott az ételhez, a tisztálkodáshoz és a privát szférához való hozzáférés.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×