INFORÁDIÓ
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina

karantén

kínai

koronavírus

covid

Hszi Csin-ping kínai elnököt köszöntő emberek kínai zászlókat lengetnek Hongkongban 2022. július 1-jén. Hszi Csin-pin John Lee új hongkongi kormányzó beiktatási ünnepségére érkezett Hongkongba. A brit koronagyarmat 1997-ben július 1-jén került vissza különleges közigazgatási övezetként Kína fennhatósága alá.

Most lett elege Kínának a Covid-zárlatból

Infostart / MTI

Enyhítéseket jelentett be a Kommunista Párt. Rövidül a karanténidő, szabad(abb) az utazás.

A Kínai Kommunista Párt enyhítéseket jelentett be pénteken a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályozások egy részével kapcsolatban, egyebek között rövidítik a karantén idejét és enyhítettek a belföldi és külföldi utazásokra vonatkozó rendelkezéseken.

Az enyhítések nyomán a légitársaságoknak nem kell büntetést fizetniük fertőzött személy utas szállítása esetén, valamint rövidítenek a belföldi utazásokat érintő karanténidőn is.

Kurtítanak a kontaktkövetésen is,

a másodlagos kontaktszemélyeket már nem azonosítják a hatóságok.

Visszavonták emellett azt a rendelkezést is, amely kimondja a nemzetközi járatok törlését minden olyan esetben, amikor fertőzött személyt találnak a repülőgépeken, az utasoknak pedig immár elég lesz az utazás előtti 48 órában 1 Covid-tesztet végezniük a korábban előírt 2 helyett.

A most elfogadott lazítások - amelyeket a kínai közegészségügyi bizottság honlapján is közzétettek - a párt új vezetőségének megválasztását követően bejelentett első húsz intézkedések között vannak.

A bizottság emellett bejelentette, felgyorsítják az oltási kampányokat, különös tekintettel az idősekre, valamint leszögezték: azon igyekeznek, hogy a járványügyi rendelkezések lakosságra gyakorolt hatását minimalizálják.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megkönnyítsék a vállalatok és ipari parkok logisztikáját, ha fertőzötteket azonosítanak, a fontos cégeket pedig nem lehet önkényesen a termelés megszakítására utasítani - tették hozzá.

Az ázsiai ország északkeleti részében a héten zavargások törtek ki a koronavírus-fertőzések megnövekedett száma miatt bevezetett újabb karanténintézkedések nyomán, Santung tartomány hatósága pedig azt közölte, hogy többeket letartóztattak.

Múlt héten a kelet-kínai Csengcsou városában kezdett növekedni a fertőzöttek száma. Emiatt a tízmilliós város azon ipari negyedét is lezárták, ahol az Apple cég iPhone-jait gyártják. A térségben kihirdetett

egyhetes lezárás hallatán az ott dolgozók a kerítéseken átmászva, autópályák mentén gyalogolva hagyták el a gyárat, hogy elkerüljék a karanténközpontba történő áthelyezést,

ahol erősen korlátozott az ételhez, a tisztálkodáshoz és a privát szférához való hozzáférés.

Nyitókép: Hongkong, 2022. július 1.
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018