eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Hszi Csin-ping kínai elnököt köszöntő emberek kínai zászlókat lengetnek Hongkongban 2022. július 1-jén. Hszi Csin-pin John Lee új hongkongi kormányzó beiktatási ünnepségére érkezett Hongkongba. A brit koronagyarmat 1997-ben július 1-jén került vissza különleges közigazgatási övezetként Kína fennhatósága alá.
Nyitókép: Hongkong, 2022. július 1.

Most lett elege Kínának a Covid-zárlatból

Enyhítéseket jelentett be a Kommunista Párt. Rövidül a karanténidő, szabad(abb) az utazás.

A Kínai Kommunista Párt enyhítéseket jelentett be pénteken a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályozások egy részével kapcsolatban, egyebek között rövidítik a karantén idejét és enyhítettek a belföldi és külföldi utazásokra vonatkozó rendelkezéseken.

Az enyhítések nyomán a légitársaságoknak nem kell büntetést fizetniük fertőzött személy utas szállítása esetén, valamint rövidítenek a belföldi utazásokat érintő karanténidőn is.

Kurtítanak a kontaktkövetésen is,

a másodlagos kontaktszemélyeket már nem azonosítják a hatóságok.

Visszavonták emellett azt a rendelkezést is, amely kimondja a nemzetközi járatok törlését minden olyan esetben, amikor fertőzött személyt találnak a repülőgépeken, az utasoknak pedig immár elég lesz az utazás előtti 48 órában 1 Covid-tesztet végezniük a korábban előírt 2 helyett.

A most elfogadott lazítások - amelyeket a kínai közegészségügyi bizottság honlapján is közzétettek - a párt új vezetőségének megválasztását követően bejelentett első húsz intézkedések között vannak.

A bizottság emellett bejelentette, felgyorsítják az oltási kampányokat, különös tekintettel az idősekre, valamint leszögezték: azon igyekeznek, hogy a járványügyi rendelkezések lakosságra gyakorolt hatását minimalizálják.

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megkönnyítsék a vállalatok és ipari parkok logisztikáját, ha fertőzötteket azonosítanak, a fontos cégeket pedig nem lehet önkényesen a termelés megszakítására utasítani - tették hozzá.

Az ázsiai ország északkeleti részében a héten zavargások törtek ki a koronavírus-fertőzések megnövekedett száma miatt bevezetett újabb karanténintézkedések nyomán, Santung tartomány hatósága pedig azt közölte, hogy többeket letartóztattak.

Múlt héten a kelet-kínai Csengcsou városában kezdett növekedni a fertőzöttek száma. Emiatt a tízmilliós város azon ipari negyedét is lezárták, ahol az Apple cég iPhone-jait gyártják. A térségben kihirdetett

egyhetes lezárás hallatán az ott dolgozók a kerítéseken átmászva, autópályák mentén gyalogolva hagyták el a gyárat, hogy elkerüljék a karanténközpontba történő áthelyezést,

ahol erősen korlátozott az ételhez, a tisztálkodáshoz és a privát szférához való hozzáférés.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×