eur:
389.23
usd:
361.32
bux:
68448.14
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
II. Erzsébet brit királynő koporsóját a northolti légi támaszpontról a londoni királyi rezidenciára, a Buckingham-palotába szállítják, miután megérkezett a skóciai fővárosból, Edinburghból 2022. szeptember 13-án. Az uralkodó az edinburghi Szent Egyed-székesegyházban volt felravatalozva egy napon át, miután a skóciai Balmoral kastélyában elhunyt szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

II. Erzsébet temetése az egekbe lőtte a virágigényt

Nem győzik kielégíteni a vágott virág iránt Nagy-Britanniában a királynő halála miatt megugrott keresletet a török virágtermesztők.

Az antalyai árutőzsde közlése szerint 90 százalékkal több megrendelés érkezett vágott virágra II. Erzsébet szeptember 8-iki halála óta, de a török termelők csak negyven százalékban képesek kielégíteni a megnövekedett igényeket, mivel a szezon a vége felé jár és más vásárlók felé is vannak kötelezettségeik.

A dél-törökországi, Antalya és Isparta környéki virágkertészetek hagyományosan kamionokkal küldik Nyugat-Európába a virágszállítmányokat, a rendkívüli brit megrendelések teljesítésére azonban kénytelenek voltak repülőgépeket bérelni.

A Turkish Airlines légitársaság közölte, hogy

13 tonna, félmillió szál virágot szállít

a nagy-britanniai kegyeleti szertartásokra, az utolsó virágjáratot pénteken indítják útnak. A brit virágboltok eredetileg 18 tonna virágot szerettek volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×