eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Varga Mihály pénzügyminiszter-jelölt kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 15-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Uniós dobogón a magyar növekedés, de vannak borús adatok is

A jelenlegi adatok szerint a magyar gazdaság dobogós az uniós növekedési rangsorban – írja közösségi oldalán a pénzügyminiszter.

Varga Mihály szerint Magyarország gazdasága az elhúzódó háború ellenére is növelni tudta a teljesítményét: a második negyedévben 6,5 százalékkal erősödött, amely több mint másfélszerese az uniós átlagnak.

A tárcavezető ugyanakkor arra figyelmeztet rövid Facebook-bejegyzésében, hogy a haborús válság miatt egyre kedvezőtlenebbek a gazdasági kilátások egész Európában. Ezért „a cél az, hogy a romló környezetben is megőrizzük a magyar gazdaság stabilitását és növekedését” – fogalmazott.

Közben a 444.hu arra hívja fel a figyelmet – az Eurostat adataira hivatkozva –, hogy júliusban 10,4 százalékkal voltak magasabbak az árak Magyarországon, mint januárban, mialatt a teljes EU-s infláció 6,3 százalék volt. Ez a negyedik legmagasabb érték az Európai Unióban: csak a balti államok előznek meg minket, és hajszálra úgy állunk, mint Málta.

Ha csak az élelmiszereket nézzük, Magyarország áll a legrosszabbul, 21 százalékos áremelkedéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×