eur:
397.58
usd:
371.97
bux:
70460.03
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Nyitókép: acj.airbus.com

Megint szárnyalhat az Airbus

Fellendülhet a vállalati repülőgépek vásárlása az orosz–ukrán háború és a kínai lezárások ellenére a cég szerint, főként az amerikai és a közel-keleti piacról érkezhetnek megrendelések a gyártó új gépére.

Optimistább az idei év kilátásaival kapcsolatban az Airbus, annak ellenére, hogy a háború és a kínai lezárások nyomást gyakorolhatnak az értékesítésekre.

Az európai repülőgépgyártónál lassan indult csak be az új vállalati gépe, a módosított A220-as, az ACJ220-as géptípus értékesítése, miután a koronavírus-válság visszavetette az üzleti utakat. A gépre 2021-ben egyetlen darab megrendelés sem érkeett a 2020-as évi hat darab megrendelést követően – szemlézi a Bloomberg hírét a Portfolio.

Biztató azonban, hogy idén már befutott négy megrendelés, és az Airbus vállalati repülőgépek divíziójának vezetője további lehetőségeket lát a Közel-Keleten és az Egyesült Államokban.

A Közel-Keleten mintegy 60 darab vállalati Airbus közlekedik, amik átlagéletkora meghaladja a 10 évet, az elöregedő flotta megújítása adhat lendületet az értékesítésnek az Airbus szerint. Ami negatív fényt vet a kilátásokra, hogy a kínai piachoz nehézkes a hozzáférés a pandémia miatt, Oroszországban – ahol az Airbus-flotta 10-15 százalék található – pedig leállította az értékesítéseket a vállalat a háború következtében.

A vállalati igényeknek megfelelően módosított A220-as géptípus a tervek szerint a jövő évtől repülhet és évente 5-10 gépet tervez gyártani belőle az Airbus. A hatótávolsága több mint 10 ezer kilométer lesz, ami elegendő ahhoz, hogy megtegyen egy London–Los Angeles távolságot.

Az Airbus vállalati gép részlegének vezetője szerint ha szolgálatba lépnek a gépek, beindulhatnak a további megrendelések.

Címlapról ajánljuk
Kórházi adósságrendezés: a beszállítók szerint ez csak vízcseppnyi segítség

Kórházi adósságrendezés: a beszállítók szerint ez csak vízcseppnyi segítség

Megjelent a jogszabály, újabb 41 milliárd forintot kapnak a kórházak adósságrendezésre. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint azonban még így is ugyanennyi adósságuk marad az intézményeknek, és havonta további 12-13 milliárd forinttal emelkedik. Az Orvostechnikai Szövetség érteni véli a Pénzügyminisztérium álláspontját. A Magyar Kórházszövetség a költségvetésbe írt garanciákat szeretne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
ESG-index bevezetését tervezi az Erste Bank - Így támogatná a kkv-szektor zöldülését

ESG-index bevezetését tervezi az Erste Bank - Így támogatná a kkv-szektor zöldülését

A kkv-szektor aktualitásairól, a fenntartható működésről, a társadalmi-környezeti felelősségvállalásról, valamint arról is szó volt az Erste Bank sajtóreggelijén, hogy idén milyen gazdasági, üzleti környezetben kell helytállniuk a kis- és középvállalkozásoknak, illetve mikor érdemes belevágni a felkészülésbe az ESG-törvény előírásainak teljesítését illetően. Az Erste kkv üzletágának, valamint fenntarthatósági irodájának vezetői arról is beszámoltak, hogy egy ESG-index bevezetését tervezik a kkv-szektorból érkező partnereik számára is, a nagyvállalatoknál ugyanis ez már működik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×