eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: acj.airbus.com

Megint szárnyalhat az Airbus

Fellendülhet a vállalati repülőgépek vásárlása az orosz–ukrán háború és a kínai lezárások ellenére a cég szerint, főként az amerikai és a közel-keleti piacról érkezhetnek megrendelések a gyártó új gépére.

Optimistább az idei év kilátásaival kapcsolatban az Airbus, annak ellenére, hogy a háború és a kínai lezárások nyomást gyakorolhatnak az értékesítésekre.

Az európai repülőgépgyártónál lassan indult csak be az új vállalati gépe, a módosított A220-as, az ACJ220-as géptípus értékesítése, miután a koronavírus-válság visszavetette az üzleti utakat. A gépre 2021-ben egyetlen darab megrendelés sem érkeett a 2020-as évi hat darab megrendelést követően – szemlézi a Bloomberg hírét a Portfolio.

Biztató azonban, hogy idén már befutott négy megrendelés, és az Airbus vállalati repülőgépek divíziójának vezetője további lehetőségeket lát a Közel-Keleten és az Egyesült Államokban.

A Közel-Keleten mintegy 60 darab vállalati Airbus közlekedik, amik átlagéletkora meghaladja a 10 évet, az elöregedő flotta megújítása adhat lendületet az értékesítésnek az Airbus szerint. Ami negatív fényt vet a kilátásokra, hogy a kínai piachoz nehézkes a hozzáférés a pandémia miatt, Oroszországban – ahol az Airbus-flotta 10-15 százalék található – pedig leállította az értékesítéseket a vállalat a háború következtében.

A vállalati igényeknek megfelelően módosított A220-as géptípus a tervek szerint a jövő évtől repülhet és évente 5-10 gépet tervez gyártani belőle az Airbus. A hatótávolsága több mint 10 ezer kilométer lesz, ami elegendő ahhoz, hogy megtegyen egy London–Los Angeles távolságot.

Az Airbus vállalati gép részlegének vezetője szerint ha szolgálatba lépnek a gépek, beindulhatnak a további megrendelések.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×