eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Budapest, 2019. április 17. A Főtaxi Autóközlekedési és Szolgáltató Zrt. műemlék jellegű épülete a VIII. kerület, Kerepesi út 15-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összeolvad a Főtaxi és a Budapest Taxi

Egyesül a Főtaxi-csoport két társasága, a Főtaxi és a Budapest Taxi – közölte pénteken a társaság. A tranzakciót követően több mint 1300 autó kerül egységes irányítás alá.

A zökkenőmentes átállás érdekében átmenetileg a Budapest Taxi elérhetőségei is megmaradnak, de péntektől már az összes rendelést a Főtaxi ügyfélszolgálata fogadja – írták.

Az egyesítést a várakozási idők csökkentésével, az utasok gyorsabb kiszolgálásával magyarázták. A Főtaxi szerint a változás a piaci pozícióikat is erősíteni fogja. Reich Ádám vezérigazgató a járvány végeztével több megrendelésre készül, ezzel indokolta a csomagküldő szolgáltatás megkezdését, a taxirendelést felgyorsító robotdiszpécser, valamint a mobiltelefonos taxirendelő alkalmazás bevezetését.

Az utasok számára biztosítják azt is, hogy elektromos vagy hibrid autót kérjenek, a társasághoz ugyanis több mint 300 ilyen jármű tartozik. A környezetkímélő nagyvárosi közlekedés érdekében a zöld flotta folyamatosan bővül – tették hozzá.

A cég honlapján olvasható tájékoztatás szerint az 1993-ban megalakult Főtaxi Zrt. az ország legnagyobb taxitársasága. A szolgáltatást a piaci követelményekhez igazodva franchise rendszerben szervezik. Utolsó beszámolójuk szerint 2020-ban több mint 1,2 milliárd forintos forgalom mellett 218 millió forintos veszteséggel zártak. A járvány előtt, 2019-ben a forgalom megközelítette a 2,7 milliárd forintot, a nyereség a 320 millió forintot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×