eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Jobbról balra: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szatmáry Kristóf, a kerület fideszes országgyűlési képviselője és kormánypárti képviselőjelöltje, Környeiné Rátz Katalin önkormányzati képviselő és Kovács Péter (Fidesz-KDNP) polgármester átvágja a nemzeti színű szalagot a főváros XVI. kerületében, a 964 méter hosszan megújult Hermina út átadóján 2022. március 28-án. Már 366 utat sikerült megújítani a budapesti útépítési programban.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Dübörög a budapesti útépítési program

Már 366 utat sikerült megújítani – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapest XVI. kerületében, a 964 méter hosszan megújult Hermina út átadóján.

Gulyás Gergely emlékeztetett: 2018-ban a Fidesz fővárosi szervezete kezdeményezésére indult az a kormányzati program, amely azt a célt szolgálja, hogy egy európai fővároshoz méltó módon a külső kerületek életkörülményei és infrastruktúrái zárkózzanak fel a belvárosiakéhoz.

Úgy fogalmazott: egy kertvárosias környezetben élni nagy előny, ezt a koronavírus-járvány idején is megtapasztalhattuk.

Gulyás Gergely kiemelte: kormánypárti és ellenzéki polgármesterek által vezetett önkormányzatok is részt vettek az útépítési programban.

„Mi nem tettünk olyan megkülönböztetést, mint amit a főpolgármester”,

aki első teendői közt törölte a kormánypárti polgármesterek által vezetett kerületek útépítéseit a fővárosi útfejlesztési programból – jegyezte meg a tárcavezető.

Szatmáry Kristóf, a kerület fideszes országgyűlési képviselője és kormánypárti képviselőjelöltje elmondta: az elmúlt négy évben a budapesti útépítési programban 25 milliárd forintot biztosított a kormány – főként a külső kerületekben – korábban szilárd burkolattal nem rendelkező utak leaszfaltozására.

A program részeként tíz ütemben, 16 kerületben összesen 92 kilométer hosszan újultak meg utak. Közölte: a kormány elkötelezett a folytatás mellett, a múlt héten döntöttek a pályázat 2022-es első üteméről is. Ebben öt önkormányzat több mint 1,7 milliárd forint értékben nyert el forrásokat, csak a XVI. kerületben tizenhárom utca újulhat meg több mint három kilométeren.

Szatmáry Kristóf kiemelte: azt szeretnék, hogy a XVI. kerület Budapest egyik legélhetőbb kerülete legyen.

Nagyszerű példa

Kovács Péter (Fidesz–KDNP) a kerület polgármestere a felújított Hermina utat nagyszerű példának nevezte arra, amikor egy önkormányzat és a kormány közösen gondolkodik és összefog. Elmondta: a budapesti útépítési programból 263 millió forintot nyertek el a pályázatra, amelyhez mintegy 60 millió forintot tett hozzá a kerületi önkormányzat a Szilas-pataknál levő parkban kerékpáros pihenőhelyek biztosítására, valamint az útmenti zöldfelület megújítására.

A sajtótájékoztatón Környeiné Rátz Katalin önkormányzati képviselő is köszönetet mondott azért, hogy a Hermina úti lakók már szép és kulturált környezetben élhetnek.

Címlapról ajánljuk
Sorsolás után - Dibusz Dénes: nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024

Sorsolás után - Dibusz Dénes: nem lenne meglepetés a továbbjutásunk

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×