eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Jobbról balra: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Szatmáry Kristóf, a kerület fideszes országgyűlési képviselője és kormánypárti képviselőjelöltje, Környeiné Rátz Katalin önkormányzati képviselő és Kovács Péter (Fidesz-KDNP) polgármester átvágja a nemzeti színű szalagot a főváros XVI. kerületében, a 964 méter hosszan megújult Hermina út átadóján 2022. március 28-án. Már 366 utat sikerült megújítani a budapesti útépítési programban.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Dübörög a budapesti útépítési program

Már 366 utat sikerült megújítani – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapest XVI. kerületében, a 964 méter hosszan megújult Hermina út átadóján.

Gulyás Gergely emlékeztetett: 2018-ban a Fidesz fővárosi szervezete kezdeményezésére indult az a kormányzati program, amely azt a célt szolgálja, hogy egy európai fővároshoz méltó módon a külső kerületek életkörülményei és infrastruktúrái zárkózzanak fel a belvárosiakéhoz.

Úgy fogalmazott: egy kertvárosias környezetben élni nagy előny, ezt a koronavírus-járvány idején is megtapasztalhattuk.

Gulyás Gergely kiemelte: kormánypárti és ellenzéki polgármesterek által vezetett önkormányzatok is részt vettek az útépítési programban.

„Mi nem tettünk olyan megkülönböztetést, mint amit a főpolgármester”,

aki első teendői közt törölte a kormánypárti polgármesterek által vezetett kerületek útépítéseit a fővárosi útfejlesztési programból – jegyezte meg a tárcavezető.

Szatmáry Kristóf, a kerület fideszes országgyűlési képviselője és kormánypárti képviselőjelöltje elmondta: az elmúlt négy évben a budapesti útépítési programban 25 milliárd forintot biztosított a kormány – főként a külső kerületekben – korábban szilárd burkolattal nem rendelkező utak leaszfaltozására.

A program részeként tíz ütemben, 16 kerületben összesen 92 kilométer hosszan újultak meg utak. Közölte: a kormány elkötelezett a folytatás mellett, a múlt héten döntöttek a pályázat 2022-es első üteméről is. Ebben öt önkormányzat több mint 1,7 milliárd forint értékben nyert el forrásokat, csak a XVI. kerületben tizenhárom utca újulhat meg több mint három kilométeren.

Szatmáry Kristóf kiemelte: azt szeretnék, hogy a XVI. kerület Budapest egyik legélhetőbb kerülete legyen.

Nagyszerű példa

Kovács Péter (Fidesz–KDNP) a kerület polgármestere a felújított Hermina utat nagyszerű példának nevezte arra, amikor egy önkormányzat és a kormány közösen gondolkodik és összefog. Elmondta: a budapesti útépítési programból 263 millió forintot nyertek el a pályázatra, amelyhez mintegy 60 millió forintot tett hozzá a kerületi önkormányzat a Szilas-pataknál levő parkban kerékpáros pihenőhelyek biztosítására, valamint az útmenti zöldfelület megújítására.

A sajtótájékoztatón Környeiné Rátz Katalin önkormányzati képviselő is köszönetet mondott azért, hogy a Hermina úti lakók már szép és kulturált környezetben élhetnek.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×