eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Légiforgalmi irányító dolgozik a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. budapesti székhelyén 2019. március 7-én. Áprilistól határozatlan ideig a HungaroControl végezheti a Koszovó feletti magaslégtér (KFOR-szektor) irányítását az Észak-Atlanti Tanács döntése szerint.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Itt a lista, ezek a legjobban fizetett szakmák Magyarországon

A légiforgalmi irányítót nem lehet megelőzni, de a második és a harmadik helyen már meglepetés következik.

A hivatalos adatok szerint ma Magyarországon a legmagasabb átlagfizetés bruttó 1,97 millió forint, és a légi irányítók kapnak ennyit. De jól keresnek még a szakorvosok, a sportolók, a bírók, és a gazdasági tevékenységet végzők is – derül ki a Pénzcentrum összeállításából.

Közel 40 ezer forinttal nőtt a magyarok bruttó átlagkeresete 2019 és 2020 között a statisztikák szerint, az átlag bruttó 403 616 forint volt a tavalyi évben. Vannak azonban, akik ennek az ötszörösét is megkeresik, méghozzá teljesen legálisan. A TOP20 legjobban keresők között többségben vannak a gazdasági szakemberek, vállalatok különböző szakterületeinek vezetői:

A lista érdekessége, hogy a második helyre kerültek a politikusok, a harmadikra pedig a sportolók, és csak utánuk következnek a különböző szektorokban vezető pozíciókat betöltők. A listán a kilencedik helyre jöttek előre a megemelt bérű bíró, de ott vannak az első húszban az ügyészek és a szakorvosok is, akiket ráadásul a statisztika még a tavaly, emelés előtti bérrel vett figyelembe.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×