eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66687.09
2024. április 25. csütörtök Márk
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke előadást tart az EU fejlesztési források felhasználása címmel megrendezett konferencián a fővárosi Premier Kultcaféban 2016. november 24-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Parragh László: vannak szektorok, ahol nagy a baj, ott további segítség kell

Meg kell nézni, hogy az egyes iparágak milyen helyzetben vannak, és szükség esetén továbbra is célzott segítséget kell adni, véli az iparkamara elnöke.

„Ahogy a világ más országaiban is, a járvány és a válság nem egyformán rombolt a különböző ágazatok között. A turizmus területét például mindenhol megfagyasztotta a vírus – mondta a Magyar Nemzetnek Parragh László.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke jelezte: szükség van újabb intézkedésekre, ugyanakkor a válság ellenére a magyar gazdaság döntő részben remekül működik.

„Vannak azonban olyan szektorok, ahol nagy a baj. Ott segítség kell.”

Meglátása szerint meg kell nézni, hogy az egyes iparágak milyen helyzetben vannak, és szükség esetén továbbra is célzott segítséget kell adni. Jelezte: elkeserítő látni, hogy egyes üzleti szektorok esetén mennyire rossz a helyzet. „Megértem azt az étterem-tulajdonost, azt a szakácsot, aki most nem jut kellő bevételhez. A vírus mindent eltüntetett, ám a számlákat így is fizetni kell, és fent kell tartani a családokat. Ez az egész világon így van.” Másfelől – folytatta – nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egyes ágazatok sokkal jobb helyzetben vannak, sőt

egyes iparágakban technológiaváltás is zajlik.

A napilap arra vonatkozó kérdésére, hogy milyen gyorsan lehet talpra állítani a gazdaságot, az elnök azt felelte: ha a vakcina eljut az emberekhez, akkor gyorsan. „Amilyen gyorsan beütött a válság, az átoltás után szinte ugyanolyan gyorsan, legfeljebb kétszer annyi idő után lendületet lehet venni.”

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×