eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk
Dolgozók ellenőrzik a vezetékrendszert az FGSZ Földgázszállító Zrt. vecsési üzemében 2017. január 10-én. Magyarország energiaellátása biztonságos, a tárolókban megfelelő mennyiségű gáz van, emellett a hazai termelés és az import biztosítja az ellátást, mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján. A rendkívüli hideg időjárás miatt a napi földgázfogyasztás duplája az éves átlagosnak, körülbelül 87 millió köbmétert fogyaszt az ország.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Meghibásodott a vezeték, tíz napig nem jött gáz Ausztria felől

Október végén újraindult a földgáz szálítása, de az okok keresése és a javítás még tart.

Akkora műszaki hiba akadályozta meg tíz napon át a Mosonmagyaróvár–Győr közötti gázvezeték használatát, amekkorára még nem volt hazai példa – írja a Világgazdaság.

"Miután az esetet haváriának minősítettük, számos intézkedést vezettünk be a Mosonmagyaróvár és Győr közötti vezeték biztonságos működése érdekében. Haladéktalanul megkezdtük a vezetékszakasz nyomásának biztonságos szintre csökkentését is – közölte az országos gázrendszer üzemeltetője, az FGSZ Zrt.

A hibát csaknem két hete észlelték, a Lébényhez közeli részen. Még aznap megfeleződött, másnapra nullára csökkent az Ausztrioa felől az országba szállítható földgáz mennyisége. Annyi kiderült, hogy , de A műszaki hiba természetéről nem tájékoztatott az FGSZ, csak az derült ki, hogy intelligens görényezési diagnosztikával tárták fel.

A vezeték károsodását még vizsgálják, de október 30-án már újraindult a szállítás. A javítás ugyanakkor ezen a héten is folytatódik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×