eur:
395.25
usd:
364.72
bux:
65635.41
2024. március 19. kedd Bánk, József
Járművek haladnak az M7-es autópályán a pálya és a 710. számú főút újonnan átadott csomópontjánál Balatonfőkajárnál 2019. november 29-én. Új autópálya-csomópont első ütemét adták át Balatonfőkajár közelében, amely az M7-es és a tó  közti közlekedést gyorsabbá és biztonságosabbá teszi. A 7,3 milliárd forintos beruházás eredményeként Balatonfűzfőt, Balatonakarattyát és Balatonkenesét elkerülő, kétszer egysávos út épült 2,4 kilométer hosszan, valamint körforgalmi és külön szintű csomópont.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A járvány beleszólt az autósok bizonyos vásárlásaiba is

Ráerősített a már korábban megkezdődött online térnyerésre.

A koronavírus-járvány átalakította a vásárlási szokásokat, az első fél évben értékesített autópálya-matricák több mint felét nem a benzinkutakon, hanem elektronikus csatornákon vásárolták meg a járművezetők - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) vezérigazgatója a közleményben kiemelte, hogy az idén az első hat hónapban 25 százalékkal kevesebb e-matrica fogyott a benzinkutakon, így az első fél évben értékesített 5,45 millió darab e-matricából a töltőállomások részesedése az eladott darabszám alapján 50 százalék alá esett a koronavírus-járvány következtében.

Az egyéb fizikai eladóhelyek - egyebek közt hipermarketek, utazási irodák, speditőrök - értékesítése is mérséklődött, így az összes fizikai eladóhely részesedése 74 százalékra, 4 millió darabra csökkent az előző évi 80 százalékról.

A járványhelyzet az elektronikus - applikációs, SMS-es, webes - csatornákon értékesítő viszonteladókat kevésbé viselte meg, részesedésük - a NÚSZ által működtetett ematrica.nemzetiutdij.hu oldalt is beleértve - az elmúlt években fokozatosan nőtt, az első fél évben pedig már csaknem 26 százalékot ért el - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×