INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

máv

volán

összevonás

beszerzés

Az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. által a VOLÁN Buszpark Kft.-nek Debrecenben készre szerelt 50 darab Mercedes-Benz Conecto Next Generation városi szóló autóbuszokból álló flotta utolsó darabjai Debrecenben az átadásuk napján, 2019. április 12-én.

Egyelőre az összevonás után is vásárolgathat a Volán és a MÁV is

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Lapinformációk szerint az összevonás nem sérti a korábban eltervezett járműbeszerzéseket.

Egyelőre úgy tűnik, nincs hatással a Volánbusz korábban meghirdetett járműbeszerzési programjára, hogy a társaság és a MÁV közös irányítás alá került - írta a Világgazdaság pénteken.

A MÁV arról tájékoztatta a lapot, hogy mind a vasútijármű-, mind a buszpark megújítását folytatni kell. Megerősítette, hogy a Volánbusz 2019 és 2022 között 3930 autóbusz beszerzését tervezi., ennek eredményeképpen a vállalat járműflottájának 60 százaléka lecserélődhet. A járműállomány fiatalítása része a fenntartható közösségi közlekedés és a magyarországi buszstratégia megvalósításának, a vállalat szándéka szerint 2022 végéig 8,99 évre szorítaná le járműveinek átlagéletkorát - közölte a cég a Világgazdasággal.

Hangsúlyozták, hogy a Volán és a MÁV az egységes közlekedésszakmai működtetés, valamint a közös stratégiai vezetés hosszú távú erősítése érdekében került közös irányítás alá. Megerősítették, hogy az év végéig szeretnének kialakítani egy közös jegyértékesítő rendszert.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018