eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Fotó: facebook/@FenyUtcaiPiac

Új jelzéssel találkozhatunk a húspultnál

Újabb termékeket ért el az Agrárminisztérium jelölési kötelezettséget előíró szabályozása.

A sertéshúsok után hamarosan a csomagolatlan baromfitermékek, juh- és kecskehúsok származásáról is pontos képet kaphatnak a vásárlók.

A hentespultokban e hónap közepén kell megjelenniük az áruk származásáról szóló tájékoztatóknak.

Az agrártárca idén januárban elsőként a sertéshús esetében vezette be a szigorítást, eszerint a kiskereskedőknek a nem előre csomagolt friss vagy hűtött sertéshús esetén a pultokban az állat származási helyét, és ha eltérő, a vágási helyet is jól látható módon fel kell tüntet­niük - írja a Magyar Nemzet.

A nagyobb üzletláncokban zászlókkal is jelölni kell a származást. A cikk idézi Nagy István agrárminisztert, aki szerint az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért terjesztik ki július 15-től újabb termékkörökre a jelölési kötelezettséget.

A juh-, a kecske- és a baromfihús esetében is egyértelműen, jól látható módon fel kell tüntetni a származási országot,

hogy a fogyasztók világosan megkülönböztethessék az egyes országokból származó húsokat.

A csomagolatlan formában árusított zöldségeknél és gyümölcsöknél – a bolt méretétől függetlenül – zászlóval is jelölni kell a magyar terményeket. A kötelezettség alól csak a termelői piacok kivételek. A lépésnek elsősorban a késő őszi, téli időszakban van nagyobb jelentősége, amikor a magyar termények mellett nagy mennyiségben jelennek meg a külföldről érkező zöldségek és gyümölcsök.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×