INFORÁDIÓ 
2020. március 30. hétfő
Zalán

baromfi

2019.10.25. 09:36

Nehéz helyzetbe került a baromfiágazat

Az évekkel ezelőtti madárinfluenza hatása, valamint az Európán kívülről ömlő baromfihús mennyisége okoz fejtörést és elmaradó hasznot az ágazatban.
2019.02.05. 07:35

Aggasztóak a baromfipiac kilátásai

Nem jók a csirkehúspiac idei kilátásai, mert világszinten és az EU-ban is túltermelés van, ami nyomott árakat eredményez - mondta a Világgazdaságnak Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BIT) elnök-igazgatója.
2018.08.02. 11:32

Zöld utat kapott a Csányi-csoport a GVH-tól

A Csányi-csoport felvásárolhatja a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt-t., mert az nem jár káros versenyhatásokkal - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtökön.
2018.04.12. 07:32

Egyenlő bánásmód a cafetériában – lapszemle

Három CBA-bolt Sparként üzemel tovább – írja a Portfolio. A Világgazdaság szerint nagyobb termelésnövekedést terveznek a baromfitartók. A Pénzcentrum a cafetériáról közöl összeállítást.
2017.10.10. 15:02

Drámai változások a magyar húspiacon a madárinfluenza miatt

Világpiaci folyamatok és a csökkentett áfa miatt kiugróan növekvő fogyasztással magyarázható, hogy nőtt az év első hét hónapjában a baromfihús behozatala – közölte Bárány László, a Magyar Broilerszövetség elnöke.
2017.10.02. 18:55

Miért olcsóbb a brazil csirke?

Már több, Brazíliából érkező, szalmonellával fertőzött, baromfihúst szállító hajót is visszafordított az Európai Unió. A Baromfi Terméktanács ezért a tengerentúli baromfi import csökkentésért, a behozatali szabályok szigorításáért lobbizik - mondta Csorbai Attila, a szervezet elnöke.
2017.09.06. 07:38

Már a tyúkhúsban is lehet rovarirtó méreg

Bár sokkal kisebb rá az esély, a tojás mellett a baromfihúsra is átterjedhet a telepeken használt rovarirtó szer. Máig csak Lengyelország jelezte, hogy találtak fipronillal szennyezett húst, de a hatóságok így is kiemelten ellenőrzik a hazai és külföldi vágásból származó tyúkhúst. Máig összesen tíz esetben indított eljárást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a tojásbotrány miatt hazánkban - írja a Magyar Idők.
2017.04.11. 19:24

Brazil húsnak híg a leve

Egyre nagyobb méreteket ölt a behozott brazil hús körül kialakult botrány Szlovákiában. Pár napja újabb Brazíliából származó húsmintában találtak szalmonellabaktériumot. Közben arra is fény derült, hogy a fertőzött húskészítmények terjesztésében olyan offshore cégek is részt vettek, amelyek nem a megadott, hivatalos címen székelnek.
2017.04.11. 11:35

Drágább lehet a csirkehús

Felpörgött a kereslet a hazai csirkepiacon, az árak pedig a hónapokon át tartó csökkenés után ismét emelkedésnek indultak - írta a Magyar Idők.
2017.01.31. 20:24

Tízezer ember munkáját érinti a madárinfluenza

Tízmilliárd forintos kárenyhítésre tart igényt a madárinfluenza miatt a baromfi ágazat, és erről a kormány akár már a héten dönthet - mondta az InfoRádiónak a Baromfi Terméktanács elnöke. Csorbai Attila kifejtette: akár négyszáz olyan vállalkozás is lehet, ahol nem tudnak vágni a kiesés miatt, de nem kell a csirkehús árának emelkedésétől tartani.
2017.01.12. 08:29

Budapestet is elérte a madárinfluenza

Egy jászberényi állatkertben és egy budapesti solymásznál is madárinfluenzával fertőzött állatokat találtak a hatóságok. Az állatkertben két bütykös hattyú és egy fehér gólya pusztult el, a fővárosban pedig két sólyom betegedett meg. Budapesten a budai oldalon vezettek be a hatóságok intézkedéseket, ám mivel a baromfik száma itt csekély, lényegi változás nem várható – mondta az InfoRádiónak Bognár Lajos országos főállatorvos.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018