INFORÁDIÓ
2023. április 1. szombat
Hugó

baromfi

2023.02.18. 18:15

Madárinfluenza: ez már egy új, 12 hónapos háború

A világ új szegleteiben is felütötte a fejét a madárinfluenza, ami szakértők szerint rendszeresen előforduló, járványos betegséggé vált. Az is felmerült, hogy a helyzet veszélyezteti az élelmiszer-ellátást.
2022.11.23. 04:30

Újabb járvány pusztítja itthon a víziszárnyasokat

Madárinfluenza miatt Bács-Kiskun és Csongrád megye teljes területén tilos a víziszárnyastartó telepek betelepítése. A járványkezelésről és a várható következményekről beszélt az Inforádiónak Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke.
2022.07.05. 07:45

Két dolog miatt nincs elég magyar csirkemellfilé

Egyes élelmiszer-áruházakban már csak szlovák csirkemellet lehet kapni – írta meg a G7 gazdasági portál. Bárány László, Magyar Broilerszövetség elnöke, a Master Good Kft tulajdonosa az InfoRádiónak azt mondta: a hatósági ár és a hőség miatt a magyar termelők nem tudják fedezni a keresletet.
2022.04.29. 18:48

Balsejtelem: külföldön landolhat a magyar baromfihús

A feldolgozók elfordulhatnak a hazai piactól vagy termeléscsökkenés következhet be, ha a szektor nem részesül valamilyen kompenzációban – hívta fel a figyelmet Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke.
2022.04.24. 18:23

Pofon a hazai baromfihúsexportnak

Jelentősen visszavetheti az ágazat exportját az, hogy újabb madárinfluenzás esetek jelentek meg Magyarországon, de most még konkrétan nem lehet megmondani, hogy mekkora lesz a vírus által okozott kár – mondta a Baromfi Termék Tanács igazgatója.
2022.01.25. 07:27

Csirkehiány fenyeget a boltokban

Emelni kell az átadói árakat a baromfi ágazatban, különben egyre több termelőnek nem éri meg a baromfi tenyésztése – hívta fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács elnök-vezérigazgatója. Csorbai Attila emlékeztetett, hogy az elmúlt egy évben a költségek jelentősen nőttek az ágazatban, február 1-től pedig hét alapvető élelmiszer, köztük a csirkemell és a far-hát árát is a tavaly októberi szinten befagyasztja a kormány.
2021.09.21. 17:06

A szén-dioxid-válság miatt „törölhetik” a brit karácsonyt

„A szén-dioxid-hiány miatt törölhetik a karácsonyt” – ezzel a sokkoló megjegyzéssel jellemezte a vezető brit pulykatenyésztő és -feldolgozó cég a földgáz drágulása nyomán előállt szén-dioxid-válságot, amely hatalmas hullámokat vet a brit élelmiszer-ágazatban.
2021.04.19. 13:00

Drasztikus drágulás jöhet a hús árában

Hosszú válságot is okozhat a takarmányárak nagyságrendileg 30 százalékos emelkedése, amit a termelők a termékeik árában is szeretnének érvényesíteni.
2020.12.15. 08:05

Süllyed a magyar baromfiágazat hajója

Három csapás is érte idén a magyar baromfiágazatot, amelyben akár egy csődhullám is elindulhat – hívta föl a figyelmet az InfoRádiónak a Baromfi Termék Tanács elnökségének tagja.
2020.11.26. 18:19

Ólba a csirkékkel azonnal!

Azonnali hatállyal elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását Bognár Lajos országos főállatorvos, mivel több európai országban is azonosították a magas patogenitású madárinfluenza-vírus jelenlétét olyan vadmadarakban, amelyek vándorlási útja Magyarországot is érinti.
2020.07.29. 19:41

A konyhai lépések fontosságára figyelmeztet a Nébih

A tojás és a baromfitermékek helyes kezelésére és tárolására hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a hónap elején tömeges szalmonella megbetegedés volt egy éttermi konyhában készült somlói galuskától.
2020.07.07. 20:35

Több gonddal is küzdött a baromfiágazat

A madárinfluenza-járvány nem okoz érdemi áruhiányt baromfihúsból az idén a belföldi piacon, ugyanakkor az ágazat helyzetét nehezítették az exportkorlátozások és a koronavírus-járvány - közölte az Agrárminisztérium (AM).
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018