eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin
Az új motorok blokkjai a PSA fejlesztésű, háromhengeres, benzines turbómotorok sorozatgyártásának megkezdése alkalmából rendezett ünnepség napján a szentgotthárdi Opel gyárban 2020. január 9-én. A motorok gyártását egy 38 millió eurós - több mint 12 milliárd forintos - beruházásnak köszönhetően kezdték meg ezen a napon, ami azt is jelzi, hogy a francia tulajdonos hosszú távon számít a szentgotthárdi gyár dolgozóinak munkájára.
Nyitókép: MTI/Varga György

A szentgotthárdi Opel-gyárban is elkezdik a munkát

Fokozatosan újraindul a termelés az Opel Szentgotthárd motorgyárban szerdától - közölte Kaszás Zoltán, a gyár sajtószóvivője.

A munka a háromhengeres turbó PureTech benzinmotorok gyártásával indul újra, a PSA-csoport összes gyárában bevezetett - a szakszervezetekkel és az üzemi tanáccsal is egyeztetett - szigorú egészségvédelmi intézkedések betartásával.

A bevezetett óvintézkedések közé tartozik a testhőmérséklet önellenőrzése, védőszemüveg és higiéniai maszkok viselése, a biztonságos távolság betartása, a munkaállomásokon és a pihenőhelyeken az ajtók nyitva tartása, a kilincsek érintésének kiküszöbölése, a szerszámok és munkafelületek fokozott tisztítása. Ügyelnek a beérkező alkatrészek "pihentetésére", és a műszakváltásokat úgy ütemezik, hogy a dolgozók találkozását elkerüljék - ismertették.

A közleményben idézték Yann Vincentet, a PSA csoport gyártásért felelős alelnökét, aki közölte: "fokozatosan és biztonságosan" indítják meg a gyártást, "ez a két kritérium határozza majd meg az elkövetkező hetek és hónapok döntéseit".

Az Opel Szentgotthárd március 23-án állította le a termelést a koronavírus-járvány miatt.

A gyárban háromhengeres turbó PureTech benzinmotorok készülnek, amelyek sorozatgyártása az idén januárban kezdődött.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×