eur:
392.25
usd:
366.83
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Fontos változtatás jelent meg a taxisokról a Magyar Közlönyben

Ha ételt vagy fogyasztási cikket visznek a kocsijukban, van számukra egy fontos könnyítés.

Felmentést kapnak a taxirendelet alól azok a taxisok, akik ételt vagy fogyasztási cikkeket szállítanak házhoz - írja a HVG.

Mint arról az Infostart is beszámolt a kormány a vendéglátó helyek és a boltok nyitvatartásának korlátozása miatt még márciusban megkönnyítette az üzleten kívüli árusítást, eszerint "a lakosság ellátása céljából végzett, üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytatható a vendéglátó üzlettel, illetve napi fogyasztási cikket értékesítő üzlettel kötött szerződés alapján".

A Magyar Közlönyben szerda este megjelentek tisztázták, hogy akik ezt a tevékenységet így végzik, azokra nem vonatkozik a 2015-ös taxirendelet, gyakorlatilag tehát a taxik személy- és árufuvarozók lehetnek egyszerre, sőt a törvény a lap értelmezésében azt is jelenti, hogy ételt és fogyasztási árut bármilyen kocsival házhoz lehet szállítani, ráadásul bárkinek.

Ha pedig már a közlöny: közpénz-átcsoportosításról is szó van benne, 45 milliárd forintos értékben - ebből 4,7 milliárd forint plusz pénz jut az egészségügynek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×