eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Nem tudnak eleget gyártani vécépapírból

A legnagyobb hazai papírtermékgyártó azonnal fel tudna venni rengeteg embert, rekordévre számít.

A felvásárlási láz célpontja a koronavírus-járvány során a vécépapír, így nem csoda, hogy a gyártás nem tudja utolérni a keresletet, ráadásul a fogyasztási kedv nem lankad - olvasható a Napi.hu cikkében.

Az ország legjelentősebb gyártója, a Vajda Papír Kft. üzemeiben átálltak non-stop munkarendre, hogy nyomába eredjenek az 50 százalékkal megnövekedett igényszintnek, idén rekordévre készülnek.

A tavalyi 140 ezer tonnás termékgyártás viszont "csak" 170 ezer tonnásra tudják növelni ebben az évben a hazai és a norvégiai üzemben, de a tulajdonos, Vajda Attila a lapnak elmondta, nem bánná, ha azonnal jelentkezne hozzá dolgozni körülbelül száz ember.

A vécépapír mellett papírtörlőből és zsebkendőből is többet adnak el, de még a szalvéták is jobban fogynak. Ennek oka egyrészt az életmódváltásban jelentkező emelkedő higiéniaszint, másrészt a home office miatti egyéni beszerzések.

Áremelkedés mindeközben nincs.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×