eur:
395.32
usd:
372.13
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

A járvány miatti sietségben a szabadalmi eljárások is változnak

Bár világméretű és sokszor közösségi megosztású innovációs forradalmat indított el a járvány elleni harc, nem árt a szabadalmi kérdésekre is gondolni. A szakemberek igyekeznek lerövidíteni a folyamatot.

A koronavírus elleni védekező eszközök, gyógyszerek kifejlesztése nemcsak tudományos, hanem jogi kérdés is, hiszen az új termékeket vagy eljárásokat minél előbb oltalom alá kell helyezni, például szabadalmaztatni kell – mondta a Világgazdaságnak Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) elnöke. Világszerte az ezzel kapcsolatos eljárások felgyorsításán dolgoznak. Az elnök szerint

a gyógyszergyárakon túl számos orvostechnikai eszköz előállítója esetében is közérdek a szellemi tulajdon védelmét biztosítva megoldást találni a robbanásszerű kereslet kielégítésére.

A lehetséges megoldások között említette, hogy mód van a fejlesztéseket például know-how-ként megvédeni, vagy szerzői jogi védettséget kérni rá, amely szinte azonnal megkapható. A tényleges újdonságokra ezzel párhuzamosan hosszabb szabadalmaztatási folyamat elindítására is szükség lesz, hiszen minden feltárt újítás óriási üzleti értéket képvisel.

Az SZTNH csaknem kétszáz fős állománya a hatósági feladatok ellátása mellett a gazdasági szereplők válságkezelésének támogatásán is dolgozik, és elektronikusan is képes teljes körű szolgáltatást nyújtani megfelelő adatvédelemmel és eljárásbiztonsággal.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami a tőzsdéken történik

Egyre durvább, ami a tőzsdéken történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×