eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Fürdőzők a balatonfenyvesi szabadstrandon 2017. június 5-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Balaton: a legrosszabb forgatókönyvre is készülnek

A balatoni önkormányzatoknak komoly turisztikai bevétel-kieséssel kell számolniuk. Folyik a költségvetések újratervezése.

Szinte zavartalanul, ütemterv szerint zajlanak a balatoni út- és strandfejlesztések, az önkormányzatoknak ugyanakkor komoly turisztikai bevétel-kieséssel kell számolniuk – summázta a helyzetet Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke.

Balatonfenyves polgármestereként elmondta a hirbalaton.hu-nak:

településén a legrosszabb forgatókönyvvel próbálnak számolni, és újratervezni a költségvetést a kieső turisztikai bevételek, és a vészhelyzettel összefüggő intézkedések költségei miatt.

A dél-balatoni kistelepülésen a héten megkezdődött a legforgalmasabb közterületek – buszmegállók, intézménybejáratok, padok – fertőtlenítése. Az önkormányzat jelenleg 7 karanténba került személy ellátásához nyújt segítséget.

A Balaton-parton helyenként nyári piknik-hangulat uralkodik a vendéglátóegységek előtt - említette a gondokat. A település vezetésének jogértelmezése szerint vészhelyzet és részleges kijárási tilalom idején nem szabadna szeszes italt kiszolgálni, csak ételt, azt is elvitelre, azonban nem ez történik – fogalmazott a polgármester, aki levélben kérte a rendőrkapitányságot a szabályok betartásának szigorúbb ellenőrzésére.

Lombár Gábor arról is beszámolt, hogy

Balatonfenyvesen kifejezetten jól halad a balatoni bringakörút felújítása, az ígéretek szerint április közepére végez a kivitelező.

Egy kilométernyi szakaszon megújul és 6 kilométernyi szakaszon aszfalt-szőnyeg burkolatot kap a kerékpárút fenyvesi szakasza.

A kormány strandfejlesztő programjának folytatásaként idén Balatonfenyves összesen több mint 70 millió forintból fejlesztheti mind az öt szabadstrandját. Főként vizesblokkok újulnak meg, illetve baba-mama szobák létesülnek ez év végéig. A Magyar Turizmus Ügynökség pályázatain nyert a település 100 millió forintot a Nagystrandja csúszdájának felújítására is, amely munka várhatóan csak jövőre fejeződhet be, hiszen még meg kell kötni a támogatási szerződést és el kell végezni a közbeszerzést – a polgármester közlése szerint.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×