INFORÁDIÓ 
2021. január 23. szombat
Rajmund, Zelma

koronavírus

balaton

balatoni szövetség

balatonfenyves

Fürdőzők a balatonfenyvesi szabadstrandon 2017. június 5-én.

Balaton: a legrosszabb forgatókönyvre is készülnek

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

A balatoni önkormányzatoknak komoly turisztikai bevétel-kieséssel kell számolniuk. Folyik a költségvetések újratervezése.

Szinte zavartalanul, ütemterv szerint zajlanak a balatoni út- és strandfejlesztések, az önkormányzatoknak ugyanakkor komoly turisztikai bevétel-kieséssel kell számolniuk – summázta a helyzetet Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke.

Balatonfenyves polgármestereként elmondta a hirbalaton.hu-nak:

településén a legrosszabb forgatókönyvvel próbálnak számolni, és újratervezni a költségvetést a kieső turisztikai bevételek, és a vészhelyzettel összefüggő intézkedések költségei miatt.

A dél-balatoni kistelepülésen a héten megkezdődött a legforgalmasabb közterületek – buszmegállók, intézménybejáratok, padok – fertőtlenítése. Az önkormányzat jelenleg 7 karanténba került személy ellátásához nyújt segítséget.

A Balaton-parton helyenként nyári piknik-hangulat uralkodik a vendéglátóegységek előtt - említette a gondokat. A település vezetésének jogértelmezése szerint vészhelyzet és részleges kijárási tilalom idején nem szabadna szeszes italt kiszolgálni, csak ételt, azt is elvitelre, azonban nem ez történik – fogalmazott a polgármester, aki levélben kérte a rendőrkapitányságot a szabályok betartásának szigorúbb ellenőrzésére.

Lombár Gábor arról is beszámolt, hogy

Balatonfenyvesen kifejezetten jól halad a balatoni bringakörút felújítása, az ígéretek szerint április közepére végez a kivitelező.

Egy kilométernyi szakaszon megújul és 6 kilométernyi szakaszon aszfalt-szőnyeg burkolatot kap a kerékpárút fenyvesi szakasza.

A kormány strandfejlesztő programjának folytatásaként idén Balatonfenyves összesen több mint 70 millió forintból fejlesztheti mind az öt szabadstrandját. Főként vizesblokkok újulnak meg, illetve baba-mama szobák létesülnek ez év végéig. A Magyar Turizmus Ügynökség pályázatain nyert a település 100 millió forintot a Nagystrandja csúszdájának felújítására is, amely munka várhatóan csak jövőre fejeződhet be, hiszen még meg kell kötni a támogatási szerződést és el kell végezni a közbeszerzést – a polgármester közlése szerint.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018