eur:
390.12
usd:
365.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Fonyód nevű motoros hajó elindul a 172. balatoni hajózási idény első napján a balatonfüredi hajóállomásról 2018. március 31-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

A balatoni béremelések elúsznak a járvány miatt

Felére csökkent a komp forgalma, nehéz év elé néz a balatoni hajózás.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vezérigazgatója elmondta: a társaság 11 vitorláskikötőből álló lánca március 30-án megnyitott, így a közel 1800 bérlő a szerződéseik szerint használhatja a kikötőt, a járványügyi szabályoknak megfelelően.

Hogy mikor indulhat be a hagyomány szerint húsvét Nagyszombatján kezdődő balatoni hajózási szezon a menetrendi és programhajókkal, a járvány miatt elrendelt vészhelyzet megszűnésétől függ – mondta a vezérigazgató a hirbalaton.hu megkeresésére. A járatokban érdemi változást nem tervezett erre az évre a BAHART, azonban az árakat bizonyára emelni kényszerül a növekvő költségei és a kieső forgalma miatt.

Kollár József arról is beszámolt, hogy

a Szántód-Tihany között közlekedő komp forgalma a vészhelyzet kihirdetése óta felére csökkent.

A tavaly 3,6 milliárd forint feletti árbevétel mellett 166 millió forintos adózás előtti eredményt elérő társaságnak már most súlyos korlátozó intézkedéseket kell bevezetni. Ezek egyik következménye, hogy felül kell vizsgálni az erre az évre tervezett, amúgy régóta aktuális béremelés lehetőségét.

Elbocsátásokat egyelőre nem tervez a cég. Reménykednek abban, hogy ha késve is, de beindul a nyári szezon a Balatonon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×