INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

takarékbank

budapest bank

mkb bank

azonnali átutalás

Takarékinfo: több mint 3,5 millió azonnali átutalás márciusban

Infostart / MTI

Az azonnali fizetési rendszer (AFR) országos bevezetése óta eltelt közel egy hónap alatt a Takarékinfo Zrt. által egyszerre három nagybank részére kiépített rendszereken több mint 3,5 millió tranzakció történt, ami az összes magyarországi AFR-utalás 31 százalékát teszi ki - közölte a cég.

Az átutalások 99,57 százaléka sikeres volt, a nem teljesült tranzakcióknak szinte kivétel nélkül külső okai voltak. A Takarékinfo Zrt. által kiszolgált Takarékbanknál, az MKB Banknál és a Budapest Banknál kifogástalanul működik az azonnali fizetési rendszer, a társaság szakemberei az elkövetkező időszakban a tranzakciószám és az átutalt összegek nagyságában mégis visszaesésre számítanak a koronavírus-járvány miatt.

Az AFR bevezetése óta eltelt közel egy hónap alatt - március 2. és március 31. között - a bankinformatikai szolgáltató cég által kiépített rendszereken

közel 1,96 millió küldés és 1,57 millió fogadás történt.

Az érintett bankok ügyfelei átlagosan 175 ezer forintot küldtek és 128 ezer forintot fogadtak az új rendszeren.

A Takarékinfo szerint az érintett három bank a feladat kiszervezésével az átállást fajlagosan kisebb költséggel valósította meg. Az általános magyar gyakorlattal szemben ugyanis, ahol a banki működés informatikai kiszolgálását rendszerint "házon belül" oldják meg, a Takarékinfo Zrt. önálló gazdasági társaságként, piaci alapon nyújt szolgáltatásokat ügyfeleinek. Ezek közt a Takarék Csoporton és a másik két nagybankon kívül megtalálható több más pénzintézet is, például a Gránit Bank, a MagNet Bank és a Polgári Bank.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018