INFORÁDIÓ 
2020. április 7. kedd
Herman

mercedes-gyár

kecskemét

koronavírus

Egy alkalmazott a Mercedes-Benz gyár összeszerelő üzeme előcsarnokában Kecskeméten 2017. szeptember 21-én. Ezen a napon letették az autógyár közvetlen szomszédságában felépülő új képzési központ alapkövét.

Tovább tart a leállás a kecskeméti Mercedes-gyárban

Infostart

A fizetések ügyében egyeztet a szakszervezetekkel a cég.

Múlt héten jelentették be, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár előreláthatólag két hétre felfüggeszti a munkát a koronavírus-járvány miatt. Ezt a leállást most meghosszabbították az aktuális helyzet alapján, így április 22-ig biztosan nem indul el a termelés - írja a helyi portál, a kecsup.hu.

A dolgozókat levélben értesítették a döntésről. A dokumentum szerint a cég figyeli a helyzet alakulását, és szükség esetében az új körülmények szerint újabb döntéseket hoz majd.

"Hangsúlyozni szeretnénk, hogy szeretnénk minden munkatársunk munkaviszonyát megtartani, valamint a krízis hatásait számotokra a lehető legenyhébb szinten tartani. Hamarosan kapcsolatba lépünk a szakszervezetekkel, és megvitatjuk a lehetésges megoldásokat erre vonatkozóan" - írták a fizetések ügyében.

A Mercedes-Benz márka tulajdonosa, a Daimler az egyre súlyosbodó COVID-19 koronavírus világjárvány miatt a Daimler március 17-én döntött úgy, hogy a tervek szerint két hétre megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén, illetve a munkát egyes adminisztratív területeken. Ezen döntés alapján a kecskeméti Mercedes-Benz gyár március 20-án péntektől megszakította a munkát a telephelyen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018