eur:
393.1
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pexels.com

Turizmus: 400 ezer emberen segíthet a mentőöv

A hazai turisztikai ágazat csak úgy tud talpra állni a járvány lecsengése után, ha az idegenforgalomban dolgozó vállalkozások nem mennek tönkre és a munkahelyek nem szűnnek meg, ezt segítik a kormány szerdán bejelentett intézkedései - hangsúlyozta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerda este újságírók előtt.

Guller Zoltán elmondta, januárban még úgy látták, hogy minden idők legjobb éve lesz az idei a turizmusban. Az ágazat 50 nap alatt került teljes mélypontra, és most 400 ezer ember munkája forog veszélyben.

A kormánytól mentőövet kapott az ágazat, illetve a munkavállalók azzal, hogy június 30-ig a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedik, a munkavállalók járulékát pedig jelentősen csökkentik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken - fejtette ki a vezérigazgató.

Hozzátette, szintén segíti a túlélést, hogy a helyiségbérleti szerződéseket nem lehet felmondani, és a bérleti díjakat sem lehet megemelni, valamint az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét.

Az MTÜ abban bízik, hogy

júliustól a belföldi turizmus újraindulhat, de ez csak akkor sikerülhet, ha nem küldik el a munkavállalókat

- hangsúlyozta Guller Zoltán.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 08:31
×
×
×
×