eur:
393.78
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Nem ott vannak a bölcsődék, ahol szükség van rájuk

Bővül a bölcsődei ellátás, de hiába van is erre igény, vannak üres helyek.

Az elmúlt egy évben 1533 férőhellyel bővült a bölcsődei ellátás, amihez a minibölcsődék járultak hozzá legnagyobb mértékben - írta hétfői számában a Világgazdaság.

A napilap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján közölte: tavaly 45,9 ezer kisgyermek gondozását 789 bölcsőde, 214 minibölcsőde, 918 családi és 9 munkahelyi bölcsőde biztosította.

A statisztikából az is kiderül, hogy jóval több volt a férőhely - 48,7 ezret tett ki -, mint ahány gyermeket beírattak, aminek oka, hogy nem ott voltak az üres helyek, ahol szükség lett volna rájuk.

Tavaly országosan több mint 3800 kisgyermek bölcsődei felvételét elutasították férőhely hiányában. A fel nem vettek 41 százaléka a keleti országrészben él, ami ellátási problémákra utal a KSH szerint.

A minibölcsődék száma tavaly Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt a legmagasabb, míg a munkahelyi bölcsődék Fejér megyében a legelterjedtebbek - olvasható a Világgazdaságban.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×