eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Moszkva, 2016. április 18. Az orosz Gazprom cég logója a 16. Neftegas (Nyeftyegaz) olaj- és gázipari berendezések nemzetközi kiállításán és vásárán Moszkvában 2016. április 18-án. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Megállapodtak a Gazprommal a gázszállításról

A szállítási időpont már megvan, a mennyiségről még tárgyalnak.

Megállapodást kötöttünk arról, hogy a Gazprom jövő áprilistól elkezdi szállítani Magyarországra a jövő téli fogyasztás kielégítéséhez szüksége gázt - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután szerdán Moszkvában Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával tárgyalt.

"Jelenleg tárgyalunk a mennyiség három milliárd köbméterre történő emeléséről" - mondta.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a történelem folyamán először tele vannak a magyar gáztározók (sőt egy kicsit 100% fölött is), amelyek kis híján 6,5 milliárd köbméternyi gázt tárolnak. Ez fedezi a szükségleteket a jövő téli időszakig - mondta.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×