eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66572.28
2024. április 25. csütörtök Márk
Az új Viber funkció, a Mastercard MoneySend technológiáján alapuló Moneytou szolgáltatás bemutatója Budapesten 2019. október 3-án. Azonnali pénzküldő szolgáltatás indul a Rakuten Viber és a Mastercard együttműködésével, ennek segítségével a Viber felhasználói már a közeljövőben könnyen és biztonságosan küldhetnek egymásnak kisebb-nagyobb összegeket az alkalmazáson belül elérhető, magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Forradalmian új techológiát vezet be a Mastercard és a Viber

Bankkártyák között lehet majd pár perc alatt utalni, akár hétvégén is a Viber és a Mastercard közös projektjében. Ráadásul magyar fejlesztésről van szó.

A Viber felhasználói hamarosan pénzt küldhetnek egymásnak az alkalmazáson belül elérhető, magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével, melyben a Mastercard, a Viber és a NeoPay nevű magyar startup vett részt - írta a Portfolio.

A Mastercard MoneySend technológiáján alapuló, és a Rakuten Viber Moneytou ikonjával megnyitható szolgáltatással küldött összeg azonnal elérhetővé is válik a kedvezményezett számára.

  • A küldött összeg még az esti órákban és hétvégén is néhány percen belül elérhetővé válik a kedvezményezett kártyáján.
  • Akár több kártyát (Mastercard vagy VISA) is lehet regisztrálni a Viberben.
  • Az átutaláshoz nem kell tudni a bankszámlaszámokat, csak a kártya számát.

A pénzküldés nem ingyenes: szombatonként (vagy más kedvezményes időszakokban) 3000 forintig 49 forint, nagyobb összegnél 49 + a 3000 forint fölötti összeg 1,5 százaléka. Vasárnaptól szombatig a díjszámítás ugyanígy működik, de az alapdíj 49 helyett 79 forint. (Banki átutalásnál Magyarországon a tranzakciós díj 20 ezer forint felett 0,3 százalék.)

A legtöbb magyar banki ügyfél számára már a kezdetektől elérhetővé válik a szolgáltatás, első körben a K&H, az MKB Bank és a Cetelem bank ügyfelei maradnak ki a körből, de a várakozások szerint a K&H és az MKB kártyái a következő év elején csatlakoznak a szolgáltatáshoz.

Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125 000 forintot, évente pedig maximum 780 000 forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×