INFORÁDIÓ 
2020. május 27. szerda
Hella

thalys szuperexpressz

eurostar

vasút

Már csak Brüsszel zöld jelzésére vár az európai vasúti óriáscég

Már csak Brüsszel zöld jelzésére vár az európai vasúti óriáscég

Infostart

Ha az európai uniós versenyhatóság is jóváhagyja a Thalys és a Eurostar fúzióját, egyetlen vasúti óriáscég alá rendelhetik a Brüsszelt Londonnal, Párizzsal, Amszterdammal és Kölnnel összekötő szuperexpresszek működtetését.

A Politico brüsszeli híroldal arról ír, hogy a "Green Speed" nevű projekt az SNCF francia és az SNCB belga állami vasúttársaság szerint egyebek mellett környezetvédelmi szempontból is előnyös lenne, például a menetrendek racionalizálása és a jegyeladási rendszerek egyesítése révén.

Az összeolvadástól az utasok számának növekedését is várják a mostani évi 18,5 millióról 2030-ra mintegy 30 millióra. A Eurostar és a Thalys jelenleg naponta 112 gyorsjáratot indít az öt ország között.

"A megállapodás az európai gyorsvasút-fejlesztés új korszakát jelezné" - mondta Guillaume Pepy, a mindkét társaságban többségi tulajdonosnak számító SNCF elnöke, a fenntarthatóbb mobilitás fontosságát hangsúlyozva.

Az Európai Bizottság februárban megakadályozta a német Siemens és a francia Alstom vasúti üzletágának egyesülését, mondván, az ellentétes lenne az EU belső piaci versenyszabályaival.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018