eur:
390.42
usd:
359.9
bux:
0
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Pixabay

Most már Magyarországon is lehet pár órára irodát bérelni

A kisebb cégek és egyéni vállalkozók már nagyon könnyen találhatnak megfelelő mini irodát, köszönhetően a közösségi irodatereknek.

A coworking és a szolgáltatott irodák területén elindult trend az elmúlt években ért el Magyarországra, vélhetően nagy közbenjárása volt ebben az új szemléletű startupok és a nemzetközi cégek külföldön tartózkodó munkatársainak, akik már máshol megtapasztalták az ebből fakadó előnyöket és a magyarországi tevékenységüknél is igényelték ezt a lehetőséget - írja a Portfolio.

A flexibilis irodák kialakítását tekintve London jár az élen,

ahol (akárcsak a legtöbb európai fővárosban) a helyi vállalatok dominálják a rugalmas irodák üzemeltetésének piacát.

A bérlő szervezeteknek rugalmasan kell tudniuk reagálni a piaci igényekre, és ehhez rugalmas munkaterek szükségesek, olyan irodák, amiket pár napra, vagy órára is ki lehet bérelni.

A szolgáltatások variációi és az árak igazán sokfélék: léteznek pár ezer forintért alkalmi félnapos irodák, de vannak havi csomagok is, amik az alapján térnek el árban, hogy naponta hány órát lennének bent a bérlők vagy szeretnének-e zárható iratszekrényt.

Itthon is a helyi cégek uralják a piacot

Budapestre, illetve Koppenhágára is jellemző, hogy a flexibilis irodaállomány bérbeadását leginkább helyi cégek fedik le, ezen kívül a legnagyobb közösségi irodateret kínáló vállalat az IWG.

A magyar fővárosban tavaly az aktív irodapiaci bővülésnek köszönhetően a teljes állomány több mint 3,6 millió négyzetméterre nőtt, aminek

2,6 százalékát tették ki a flexibilis irodák, ami 94 ezer négyzetmétert jelent.

Ez a 94 ezer négyzetméter körülbelül 50 közösségi irodát jelent. Ez elsőre kevésnek tűnhet Londonhoz képest, ahol több mint 1000 ilyen irodát számoltak tavaly, de a közelebb eső európai városoktól nincs annyira lemaradva Budapest. Prágában 41, Varsóban pedig 94 ilyen munkahely áll, főleg a kisebb cégek és az egyéni vállalkozók rendelkezésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×