eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Most már Magyarországon is lehet pár órára irodát bérelni

A kisebb cégek és egyéni vállalkozók már nagyon könnyen találhatnak megfelelő mini irodát, köszönhetően a közösségi irodatereknek.

A coworking és a szolgáltatott irodák területén elindult trend az elmúlt években ért el Magyarországra, vélhetően nagy közbenjárása volt ebben az új szemléletű startupok és a nemzetközi cégek külföldön tartózkodó munkatársainak, akik már máshol megtapasztalták az ebből fakadó előnyöket és a magyarországi tevékenységüknél is igényelték ezt a lehetőséget - írja a Portfolio.

A flexibilis irodák kialakítását tekintve London jár az élen,

ahol (akárcsak a legtöbb európai fővárosban) a helyi vállalatok dominálják a rugalmas irodák üzemeltetésének piacát.

A bérlő szervezeteknek rugalmasan kell tudniuk reagálni a piaci igényekre, és ehhez rugalmas munkaterek szükségesek, olyan irodák, amiket pár napra, vagy órára is ki lehet bérelni.

A szolgáltatások variációi és az árak igazán sokfélék: léteznek pár ezer forintért alkalmi félnapos irodák, de vannak havi csomagok is, amik az alapján térnek el árban, hogy naponta hány órát lennének bent a bérlők vagy szeretnének-e zárható iratszekrényt.

Itthon is a helyi cégek uralják a piacot

Budapestre, illetve Koppenhágára is jellemző, hogy a flexibilis irodaállomány bérbeadását leginkább helyi cégek fedik le, ezen kívül a legnagyobb közösségi irodateret kínáló vállalat az IWG.

A magyar fővárosban tavaly az aktív irodapiaci bővülésnek köszönhetően a teljes állomány több mint 3,6 millió négyzetméterre nőtt, aminek

2,6 százalékát tették ki a flexibilis irodák, ami 94 ezer négyzetmétert jelent.

Ez a 94 ezer négyzetméter körülbelül 50 közösségi irodát jelent. Ez elsőre kevésnek tűnhet Londonhoz képest, ahol több mint 1000 ilyen irodát számoltak tavaly, de a közelebb eső európai városoktól nincs annyira lemaradva Budapest. Prágában 41, Varsóban pedig 94 ilyen munkahely áll, főleg a kisebb cégek és az egyéni vállalkozók rendelkezésére.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×