eur:
389.84
usd:
356.53
bux:
72687.14
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, mennyi embert érint a pénzintézeti "befagyasztás"

Nem véletlen, hogy a pénzintézeti ügyfeleket érintő adategyeztetési határidőt ki akarja tolni a Magyar Bankszövetség.

A bankok többsége már tavasszal küldött levelet ügyfeleinek, amelyben figyelmeztettek: a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának hatékony megakadályozása érdekében a magyarországi pénzügyi szolgáltatóknak legkésőbb idén június 26-ig teljes körű átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi ügyfelükről. Két hete a Pénzügyminisztérium (PM) azt közölte, hogy mintegy kétmillió bankszámla – ez az összes számla ötöde – tulajdonosa még mindig nem pótolta hiányos adatait.

Ez a szám – derült ki a parlamenthez benyújtott módosító javaslat indoklásából – azóta a felére csökkent, de még

így is nagyon magas, meghaladja az egymilliót

- írta az azenpenzem.hu.

A parlament várhatóan hétfőn, de legkésőbb kedden határozhat arról, hogy az adategyeztetési határidőt június 26-áról augusztus 31-ére tolja ki. Igaz, a pénzügyminiszter törvénymódosító javaslata egy hónappal rövidebb határidőt szab, mint amit a bankok kértek.

A jogszabály arról is rendelkezik, hogy az életbe lépését követően 3 napon belül (ami a javaslat szerint a kihirdetés napján délután hatkor lesz) a pénzintézeteknek tájékoztatniuk kell azokat, akiknek teendőik vannak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Von der Leyen erős kijelentéseket tett, EU-s lakhatási programot ígért

Von der Leyen erős kijelentéseket tett, EU-s lakhatási programot ígért

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán beszédet mondott az Európai Parlamentben, amelyben felvázolta második hivatali idejének első 100 napjára vonatkozó elképzeléseit. Az újrázásra készülő brüsszeli vezető számos kérdéssel foglalkozott, többek között a mezőgazdasággal, a mentális egészséggel, az éghajlatváltozással és a lakhatással – olyan témákkal, amellyel a Zöldeket, a baloldalt és a szociáldemokrata szövetségeseit próbálta megszólítani a délutáni szavazás előtt. Beszédében kétszer is odaszólt a magyar kormánynak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×