eur:
392.8
usd:
367.97
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Haladékot ad a kormány a banki azonosításhoz

A bankszámlák azonosítására előírt határidő jövő héten jár le. A Magyar Bankszövetség szeptember 30-ig kért halasztást, egy friss módosító indítvány azonban ennél rövidebb határidőt adna.

"A magyar emberek érdekében a törvényjavaslat célja, hogy kellő időt biztosítson az eljárások lefolytatására, ezzel megakadályozva azt, hogy több mint egymillió ügyfél esetén a banki tranzakciók 2019. június 26-a után bármilyen akadályba ütközzenek" - olvasható a parlament honlapján megjelent, Varga Mihály pénzügyminiszter által benyújtott módosító indítvány indoklásában. Ez a javalat

auguszuts 31-ig hosszabbítaná meg a kötelező banki adategyeztetés eredeti július 26-i határidejét.

Az indoklás szerint úgy tűnik, hogy a határidőt a pénzintézetek nem teljesítették. Ha az erről értesített ügyfelek elmulasztják az adategyeztetést, a bankok kötelesek zárolni a bankszámláikat. Ebben az esetben se átutalni, se kártyával fizetni, se automatából pénzt felvenni nem tudnak az ügyfélazonosítás elvégzéséig. A befizetéseket, csoportos beszedéseket ugyanakkor nem érinti a zárolás.

A Magyar Bankszövetség csütörtökön jelezte, hogy kéri a határidő meghosszabbítását.

A pénzmosásról és terrorizmusfinanszírozásról (Pmt.) szóló törvény határozza meg a pénzintézeteknek az azonosítást, így törvényt kell módosítani a halasztás érdekében. A határidő az EU minden tagállamában egységesen június 26-a.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×