eur:
394.31
usd:
363.24
bux:
65457.32
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Négynapos húsvét: a boltok mindenkit megviccelhetnek

A legtöbb bolt nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is zárva lesz - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az InfoRádiónak. Vámos György szerint idén akár 60 milliárd forintot is elkölthetnek a vásárlók a négynapos ünnep miatt.

A húsvéti ünnepek négy olyan pihenőnapot, hétvégét, munkaszüneti napot jelentenek, amikor három napon át az üzletek zárva lesznek - közölte az InfoRádióban Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Egyedül szombaton lehet majd bevásárolni.

"Mindez azt jelenti, hogy ahogyan az elmúlt napokban, szombaton is óriási forgalomra lehet számítani. Aki tehette, megpróbált már eddig bevásárolni, viszont aki az utolsó napokra hagyja, a szokásosnál sokkal hosszabb sorban állásra számíthat" - tette hozzá.

A kereskedők haszna - mint elmondta - nagyobb lehet, mint az előző 20 évben bármikor.

A márciusi-áprilisi hónapokban egyébként is megugrik a forgalom körülbelül 100 milliárd forinttal, a jó időben sokkal többet vásárolnak a családok, ugyanakkor az év gyengébb hónapjai (január-február) után jelentős a fogyasztási többlet, aminek

50-60 százalékban a húsvét az oka,

a nagybevásárlás és az ajándékvásárlás.

Hogy mely boltok lehetnek nyitva, arról Vámos György elmondta, a jogszabályok szigorúan és pontosan meghatározzák ezt.

"Nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a boltok nem nyithatnak ki. Kivételek persze vannak: benzinkút, virágbolt, édességbolt, illetve a non-stop kis üzletek, ahol a vállalkozó, illetve családtagja áll a pult mögött".

Szombaton viszont minden nyitva lehet, kivételt a tapasztalatok alapján az iparcikkboltok jelenthetnek. A nyitvatartás bármilyen változását a boltosoknak fel kell tüntetniük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×